Turte

de ALIGIULIA in Piine, 15 Mar 2013 | 6897 vizualizari

 

Imi era un dor nebun de a manca turte pe plita.. ca la bunica acasa, asa ca m-am pus pe treaba si uite ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina ,
  • un cub de drojdie,
  • o lingurita de zahar
  • apa calda pt framantat ,
  • sare
Portii: 7
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte:

Se pune faina intr-un castron, se face o fantana in mijloc se pune drojdia dizolvata cu o lingurita de zahar, sare, apa calduta si framantati bine pana ce iese un aluat potrivit de tare .. ca la paine. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul, apoi se fac turtitele sau turte cum vreti sa le faceti de mari ( eu le-am facut mai micute ca apoi le-am taiat in doua si le-am umplut cu salam sau cu branza si salata)

Acum secretul coacerii: cat timp turtitele se odihnesc pe masa, adica le lasati un pic acoperite cu un prosop sa creasca, puneti pe flacara de la aragaz grilul (ala pe care coaceti carnea la gratar) si il lasati sa se incinga bine la foc potrivit. Cand turtitele au crescut in volum le puneti pe grill si apoi le acoperiti cu un capac pt 5 minute, atentie focul sa fie la mic ca sa se coca ... nu sa se arda.! Luati capacul, le intoarceti si le lasati sa se rumeneasca frumos, intorcandu-le din cand in cand ca sa fie uniform .

...si uite asa mi-a trecut pofta de turte pe plita ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase