Turte ca la mama

de Geanina87 in Piine, 29 Apr 2020 | 4639 vizualizari

 

Aluaturi de casa...In copilaria mea, mama ne facea des turte pe plita...De multe ori aceste turte tineau loc si de paine. Mie imi place sa le mananc cu ciorba de fasole si ceapa verde, dar sunt bune si simple, calde sau reci. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina de grau 000
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 450 ml apa calda
  • 4 linguri de ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte ca la mama:

Cernem faina intr-un vas mai mare peste care punem si sarea, iar in mijloc facem o adancitura in care punem drojdia dizolvata in putina apa calda si zaharul. Adaugam din apa calda putin cate putin si framantam. Cand incepe sa se formeze aluatul, adaugam si uleiul. Aluatul rezultat va fi elastic si nelipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la crescut o ora. 

Punem o tigaie antiaderenta pe foc mediu spre mic si o lasam sa se infierbante. Luam o bucata de aluat si o intindem cu sucitorul . Punem turta in tigaie si acoperim cu capac. Dupa aproximativ 5 minute o intoarcem si atunci cand e gata o scoatem si o infasuram intr-un prosop. In acest mod ea nu se va intari si va ramane pufoasa.

TIPS-URI

1

Cu cat turta este mai groasa, cu atat difera timpul de coacere, iar focul la aragaz va fi mic.

2

Turtele pot fi coapte si in cratite din fonta.

3

Daca aluatul iese putin lipicios, se recomanda a se unge cu putin ulei blatul de lucru si sucitorul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte ca la mama" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare