Umflatele cu nuci si miere

de Patricia Iordache in Dulciuri, 25 Apr 2013 | 4890 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe culinar.ro. Sunt exceptionaleeee!! Nuca prajita si miere intr-un fursec fraged la interior si crocant la exterior.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • putin praf de copt (un varf de cutit)
  • 1 ou (doar galbenusul)
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g miere
  • 100 g nuci tocate nu foarte marunt
  • zahar pudra vanilinat (pentru decor)
  • 2-3 linguri lapte (ca sa se lege compozitia)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Umflatele cu nuci si miere:

Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam galbenusul, untul, zaharul si laptele. Amestecam si framantam putin pana obtinem un aluat compact pe care il infasuram in folie alimentara si-l punem la frigider pentru o ora.
Impartim aluatul in doua parti egale si facem doua rulouri cu diametrul de aproximativ 4 cm.

Taiem felii late de 1 cm si le asezam intr-o  tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele pentru ca isi maresc diametrul.

Nuca tocata o amestecam cu mierea.

Facem in mijlocul fiecarui banut o adancitura (cu degetul sau cu varful unei lingurite) si umplem cu amestecul de nuci tocate si miere.

Le punem la copt la aproximativ 170 grade (cuptorul trebuie preincalzit) pentru 15-20 minute pana se rumenesc foarte, foarte putin.

Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Umflatele cu nuci si miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu untura