Un fel de mic dejun

de portiadelumina in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2013 | 8996 vizualizari

 

Pentru zilele când vreţi să gătiţi vreun piure şi aveţi cartofi curăţaţi în plus.
Reţeta este inspirată din revista Good Food, cu mici modificări.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • ouă (în funcţie de nr. de porţii)
  • bacon 250 gr.
  • caşcaval 100 gr.
  • cimbru - o liguriţă
  • ceapă verde - trei fire
  • sare
  • ulei măsline - 50 gr.
  • unt - 50 gr.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un fel de mic dejun:

Se curăţă şi se toacă cartofii ca pentru un piure (bucăţi nu mai mari de 1.5 cm) şi se pun la fiert cu sare. Când sunt fierţi în propoţie de 80% se scot şi se lasă la scurs.  Între timp se toacă ceapa verde, se pregăteşte cimbrul şi uleiul, vasul pentru copt (yena) şi untul. Cartofii se vor amesteca cu cca. trei linguri de ulei de măsline, cimbru şi ceapa verde tocată asezonându-se bine. Se pun în vasul ce va fi dat la cuptor, vas ce în prealabil a fost bine tapetat cu unt.  În vasul pentru copt cartofii se vor presa uşor (eventual cu o hârtie de copt pusă deasupra, pentru uniformizare) şi se vor da la cuptorul ce trebuie să fie încins la app. 180 de  grade.

Cât timp vasul se află la cuptor se toacă baconul şi se răzuie caşcavalul. Acestea se vor amesteca şi se vor aşeza peste cartofii din cuptor la cca. 15 minute, deoarece cartofii trebuie să fie bine încinşi. Spre final se pot adăuga ouăle peste toate ingredientele, încât să-şi păstreze forma de "ou ochi".

Poftă bună la masă de nebucătar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Un fel de mic dejun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta cu branza