Unt de cocos

de anca_rm in Vegan / Raw vegan, 8 Feb 2016 | 7867 vizualizari

 

Acum ceva vreme am facut lapte de cocos si mi-a placut tare mult. De data asta am zis sa incerc altceva si am incercat acest unt de cocos . Va spun ca este delicios pe paine prajita cu gem sau miere de albine deasupra .
Este perfect pentru micul dejun . Pozele sunt dezastruoase :((

 

INGREDIENTE

  • 1 nuca de cocos
  • 1 pahar apa
  • miere de albine (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unt de cocos:

Intr-un pahar golim nuca de cocos de apa din ea .

Spargem nuca de cocos , scoatem miezul si curatam de partea maro.

Intr-un blender punem nuca de cocos curatata bine, 1 pahar de apa plus , miere de albine sau alt indulcitor ,daca doriti si pornim blenderul .

Lasam sa mearga cam 3 minute , timpul de blenduire difera In functie de puterea blenderului.

Eu nu am folosit indulcitor , dar daca va place ceva in mod deosebit puteti pune ce doriti.

Cu ajutorul unei strecuratori fine strecuram bine  .

Laptele care se obtine il punem in frigider intr-un borcan cu gura mai larga . Il lasam sa stea la frigider cateva ore ca sa aiba timp sa se aleaga .

Cand s-a ales adica avem deasupra o parte alba si tare si jos apa atunci luam cu lingura untul de deasupra si punem intr-un borcanel mai mic . Se pastreaza la frigider si va spun ca este super gustos pe paine ,folosit in locul untului clasic.

 Am vazut acest unt facut in casa ca unii il folosesc in diverse retete vegane , eu nu am incercat inca .

Resturile care raman in sita se pot folosi la prajituri atunci , se pot usca sau congela . In nici un caz sa nu le aruncati .

Eu am pus-o in congelator si o voi fofosi candva.

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert banana bread