Ursulet din chiftelute

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 6 Iul 2013 | 3709 vizualizari

 

Am avut o comanda de chiftelute pentru un bufet suedez...Si ce m-am gandit? Hai sa le asez cat de cat intr-o forma mai "neobisnuita" ca sa nu fie aranjarea clasica pe platouri. M-am jucat putin cu chiftelutele si iata ce a iesit ;)

 

INGREDIENTE

  • pentru chiftelute:
  • 500 gr. pupla de porc tocata;
  • 1 ceapa;
  • 8 catei de usturoi, mici;
  • 1 ou;
  • sare;
  • piper;
  • 2 linguri rase cu pesmet;
  • ulei (pentru prajit);
  • pentru "ursulet":
  • 2 portocale (pentru corpul ursuletului);
  • bete pentru frigarui;
  • scobitori;
  • folie de aluminiu;
  • cateva masline (pentru gura ursuletului);
  • cateva bulete de cascaval ( pentru ochii, nasul, piciorusele si codita ursuletului)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ursulet din chiftelute:

Cum preparam chiftelutele:

Punem intr-un bol incapator carnea tocata, sarea, piperul, ceapa si usturoiul  - tocate foarte marunt - apoi adaugam oul. Amestecam totul foarte bine, punem si pesmetul si vom obtine compozitia pentru chiftelute.

Pregatim un vas cu apa rece, o tava si incepem sa formam chiftelutele astfe: Cu ajutorul unei lingurite luam o cantitate - cat o nuca - de compozitie, udam mainile cu apa, si formam o mingiuta pe care o aseam pe tava.

Procedam astfel pana se termina compozitia.

Punem intr-o tigaie uleiul, lasam sa se incinga si apoi punem chiftelutele si le lasam sa se rumeneasca pe toate partile, miscand din cand in cand tigaia, inainte si inapoi astfel incat chiftelutele sa se gateasca uniform.

Le scoatem pe servetel absorbant si le lasam la racit.

Cum montam "ursuletul":

Invelim cele 2 portocale in folie de aluminiu.

Le punem una peste alta si le fixam cu ajutorul unui bat pentru frigarui, introducand batul de sus in jos, prin mijlocul portocalelor pana ce acestea se unesc una cu cealalta.

Rupem in jumatate doua bete pentru frigarui si le infigem in portocale astfel incat sa obtinem urechile ursuletului. Punem pe acestea, 2 sau 3 chiftelute (depinde cat de mari vrem sa avem urechile).

In capatul fiecarei scobitori punem cate o chifteluta si alcatuim corpul introducand din loc in loc chiftelute astfel incat sa acoperim cat mai bine toata suprafata portocalelor.

Tot cu ajutorul unor bete pentru frigarui, rupte in jumatate, formam piciorusele. Pe acestea punem cateva bulete de cascaval (reteta o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/bulete-de-cascaval-43315.html).

Pentru a obtine nasul si ochisorii folosim tot bulete de cascaval.

Pentru gura ursuletului am folosit cateva masline fixate tot cu ajutorul catorva scobitori.

Punem totul la frigider si aducem pe masa inainte de a fi servite.

 

TIPS-URI

1

din cantitatile mentionate am obtinut 32 chiftelute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ursulet din chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

iry-gabriela 1

06.07.2013, 17:24

Rocsi 1

06.07.2013, 20:46

Ce dragut si bunnnn

diaconta 1

06.07.2013, 21:46

Ha haaaaaaaaaa ce simpatic

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crenvursti in aluat