Urzici cu orez şi usturoi

de madi_marin in Mancaruri de post, 29 Mar 2012 | 22139 vizualizari

 

De-abia aşteptam verdeţurile de primăvară. Să văd tarabele din piaţă pline de salată, ceapă şi usturoi verde, ridichi, spanac,lobodă roşie şi albă, urzici…..o nebunie de arome. Am ales urzicile în combinaţie cu orez cremos şi usturoi. Mâncarea e bună şi caldă , şi rece, şi cu mămăligă.

 

INGREDIENTE

  • 1 cană de orez
  • 1 mână de urzici
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 fire de ceapă verde
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu orez şi usturoi:

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte foarte puţin în ulei. Se adaugă orezul spălat  şi 2 căni de apă. Se lasă să fiarbă la cuptor la foc potrivit.

Urzicile se curăţă şi se opăresc în apă pentru câteva minute , apoi se scot, se răcesc şi se toacă.

Când orezul e gata, se adaugă tocătura de urzici şi se potriveşte gustul cu sare, piper şi usturoi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu orez şi usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

madi_marin 1

01.04.2012, 20:30

miha... ma bucur mult ca le-a placut puiutilor pilaful cu patrunjel...

gaby_duceag 1

01.04.2012, 20:31

Si lu mine ii place

madi_marin 1

01.04.2012, 20:38

gaby....iti place pilaful cu patrunjel?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de visine🍒🍒🍒

de Caty 2

la 16:42

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Urzici cu orez