Varza la borcan ca-n El Salvador

de Catalina L in Conserve, 11 Oct 2019 | 4121 vizualizari

 

Oh la la de cand vroiam sa fac varza murata.
Noroc ca fac turul lumii de retete si am dat peste aceasta reteta din Salvador.
Seamana cu varza noastra tocata si pusa la borcan. Spre deosebire de reteta noastra n-are chimen si este parfumata cu lime/lamaie verde.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/09/varza-la-borcan-ca-n-el-salvador.html

 

INGREDIENTE

  • 1 varza alba rasa
  • 1 ceapa alba tocata fin
  • 2 morcovi rasi
  • 1 piment verde jalapeno, taiat fin sau pudra de piment uscat
  • sucul si coaja rasa de la o lime/lamaie verde
  • 2 linguri de sare marina (atentie nu sarati prea tare)
  • 1-2 fire de origano sec
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza la borcan ca-n El Salvador:

Sterilizati un borcan de 1 kg si capacul lui.

Dati pe razatoare morcovii si varza.

Eu am folosit un cutit de curatat legume la-nceput si apoi am terminat cu razatoarea cea mare.

Amestecati toate legumele cu sarea, sucul si coaja rasa de lamaie.

Puneti piment dupa gust, amestecati si presati sa iasa zeama verzei.

Umpleti borcanul cu acest amestec si apasati bine. N-am pus apa, daca trebuie puneti apa fiarta si racita..

Puneti o greutate deasupra sau apasati varza cu 2 bete puse in cruce.

Acoperiti borcanul cu un prosop/tifon fin curat si fixati-l cu un elastic.

Lasati-l astfel la temperatura  camerei  cel putin 2 zile , maximum o saptamana.

Puneti apoi capacul si dati-l la rece. Se va conserva astfel cateva luni.

O garnitura minunata. Cand serviti adaugati un pic de ulei si de otet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la borcan ca-n El Salvador" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti cu varza