Varza la cuptor cu ciolan afumat

de MotanLaOale in Porc, 13 Mai 2014 | 16059 vizualizari

 

De la Gaby inspirat si de Motan mancat! :)))
Trebuie sa o faceti neaparat, este nemaipomenit de buna!

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 1 ciolan afumat dezosat (1.2 kg)
  • 2 cepe
  • 250g rosii taiate
  • 3 linguri pasta ardei
  • 3 foi dafin
  • 100ml ulei
  • 1 legatura marar
  • cimbru
  • piper
  • sare (daca mai este nevoie)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza la cuptor cu ciolan afumat:

Varza se pune de cu seara la desarat in apa rece.

A doua zi se curata de cotoare, se taie fideluta si se stoarce bine.

Intr-o cratita se caleste in ulei ceapa curatata si tocata marunt 3-4 minute.

Se adauga rosiile taiate, pasta de ardei, foile de dafin si piper si se mai caleste 3-4 minute.

Se adauga varza, se amesteca bine si se opreste focul.

Ciolanul se fierbe in apa cu putina sare pana da un clocot.

Se scurge de apa si se taie bucati.

Intr-o tava unsa cu ulei se pun bucatile de ciolan si deasupra se pune uniform varza.

Se pune o cana de apa si se introduce in cuptor la foc mediu 2-3 ore.

Din cand in cand se amesteca si se scot si bucatile de ciolan deasupra sa se rumenesca.

Spre final se pune si mararul tocat si cimbrul si se amesteca bine.

Cand este facuta si frumos rumenita este gata.

Se serveste calda cu mamaliguta! (eu mananc si ceapa la ea)

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Focul la cuptor trebuie sa fie moderat spre mic ca sa nu se arda prea repede.

2

In loc de pasta de ardei se poate pune ardei tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la cuptor cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza dulce cu carne de porc la cuptor