Varza rosie in otet

de Bucataras in Muraturi, 9 Noi 2019 | 10467 vizualizari

 

Reteta pe care v-o prezint astazi, varza rosie in otet, este printre muraturile noastre favorite de cativa ani incoace. Cu un strop de zahar si cateva cuisoare, iata o garnitura mai deosebita, plina de culoare pentru o friptura. 

 

INGREDIENTE

  • 2, 5 kg varza rosie
  • 1 parte otet, 4 parti apa
  • frunze de dafin
  • cuisoare
  • piper
  • 4-5 linguri de zahar/l de lichid
  • 1 lingura sare pt muraturi/ l de lichid
  • 1 mar golden
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza rosie in otet:

Pentru inceput spala varza, curata frunzele exterioare si scoate-i cotorul. 

Taie varza rosie fideluta si pune-o in borcane sterilizate, indesand-o bine. 

Pregateste solutia de otet cu apa si pune-o la fiert impreuna cu sarea, zaharul si celelalte condimente. 

Pune solutia fierbinte peste varza in borcane si inchide imediat borcanele. Ai grija sa pui lama metalica a unui cutit sub borcane cand torni solutia, pentru a nu le sparge. 

Acopera borcanele cu varza rosie cu un prosop sau o patura si lasa-le sa se raceasca treptat, pana a doua zi, apoi le poti muta in camara.  

 

 

TIPS-URI

1

Pune o felie de mar deasupra verzei, in fiecare borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza rosie in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet