Vaza cu floricele

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2010 | 4770 vizualizari

 

niste floricele comestibile cu vaza cu tot

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba cernuta
  • 300 g unt
  • 100 g cascaval
  • 300 g branza
  • susan
  • 1 galbenus
  • chimen
  • 1 rosie
  • castravete
  • masline negre
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vaza cu floricele:

Se dau pe razatoare branza, cascavalul si untul si se amesteca cu faina.Se face un aluat din ele si se da la rece.Atentie, la inceput par niste faramite pur si simplu dar presandu-le cu degetele se vor lipi datorita untului si incet incet cu multa rabdare se face aluatul.Se da la rece macar o jumatate de ora, se intinde pe masa presarata cu faina si se intinde cu sucitorul, apoi se decupeaza mici cercuri cu gura unui capacel(eu l-am folosit pe cel de la scobitori) apoi crestam cu un cutitas cu varf ascutit din loc in loc si se indeparteaza bucatelele si se obtin floricele.Tot asa facem si ciupercute sau lasam cerculete pur si simplu.Am mai facut si patratele din aluat pe care le-am zimtat pe margini cu dintii furculitei.

Se ung cu un galbenus si se dau cu susan sau chimen deasupra.Se coc la cuptor pe ambele parti si se servesc calde sau reci,Eu le prefer reci cat mai reci sunt mult mai sfaramicioase.Am luat o rosie si am infipt in ea feliute de castravete apoi cu niste scobitori mai lungi am fixat si florile mele coapte si ortnate cu crema de branza Almette si cu bucatele de masline negre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vaza cu floricele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (15)

nadina73 1

03.09.2010, 00:12

mariana stiu cum e cu ajutare sincer si uneori chiar imi sant de ajutor felicitari

Julie 1

03.09.2010, 09:22

Imi fac cu ochiul floricelele tale!

Adinacarla 1

06.09.2010, 12:07

frumoasa idee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu branza