Vinete impanate - Imambaialdi

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 5 Mar 2018 | 4757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 buc vinete
  • 4 buc ceapa
  • 2 buc morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 telina
  • 1/4 buc varza
  • 4 buc rosii (sau o conserva)
  • 2 capatani usturoi
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete impanate - Imambaialdi:

Vinetele se curata de coaja din loc in loc. Unde s-a luat coaja, se taie cu cutitul, fara sa ajungem pe partea cealalta. Se pune apa la fiert cu putina sare si in momentul cand fierbe, adaugam vinetele si le lasam zece minute. Se scot, se pun pe un fund inclinat si asezam o greutate pe ele (trebuie sa iasa amareala din ele). Tocam ceapa marunt si se caleste in ulei, adaugam morcovul si telina  date pe razatoarea mica. Apoi varza tocata marunt si ardeiul gras taiat cubulete. Condimentam legumele cu sare si piper. Sfat: daca aveti un robot de bucatarie nu ezitati sa-l folositi, chiar daca se toaca marunt. Fiecare catel de usturoi (crud, se va lasa toata aroma) se taie in doua si se indeasa in vinete. Cu o lingurita indesam si din compozitia de legume in taieturile facute in vinete. Vinetele se aseaza intr-o tava unsa cu ulei din belsug. Legumele ramase se aranjeaza pe langa vinete. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se toaca marunt si se adauga in tava peste vinete. Acoperim tava cu folie sau capac si se da la cuptor pentru 30 minute. Dupa ce scoatem folia mai lasam ~ 20 minute.

Servim mancarea rece presarata cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete impanate - Imambaialdi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecel pane de post