Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

de Mihaela11_jo in Mancaruri de legume, 17 Sep 2013 | 30993 vizualizari

 

Ideea initiala a fost sa pregatesc "melanzane alla parmigiano", dar cum am uitat sa cumpar parmezan si fiind in criza de timp , am recurs la inlocuirea parmezanului din reteta cu cu cascaval ras.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 1 kg de rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • o legatura de frunze de busuioc verde
  • 250 g branza mozzarella
  • 150 g cascaval ras
  • sare dupa gust
  • ulei de masline virgin
  • piper proaspat macinat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval:

 

 

Vinetele se spala, se taie in felii de cca 1,5 cm grosime si se sareaza; se lasa 20 de minute.

Rosiile se oparesc ,se curata de coaja si se taie marunt.

Intr-o tigaie teflonata se caleste usturoiul taiat marunt in ulei de masline virgin 2-3 minute, pana cand usturoiul ia o culoare aurie si se adauga rosiile; se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Tigaia se acopera cu un capac si se lasa la fiert la foc mediu cca 15 minute pana sosul se ingroasa.

Se indeparteaza excesul de apa de pe vinete cu ajutorul servetelelor de bucatarie.

Vinetele se ung cu ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie teflonata.

Intr-un vas de pyrex de 20/30 cm se aseaza un strat de vinete, apoi jumatate din sosul de rosii.

Se pune jumatate din branza mozzarella taiata cubulete si se presara cu cascaval ras si frunze de busuioc.

Se pune din nou un strat de vinete, sos de rosii , mozzarella, cascaval si frunze de busuioc.

Se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptorul pre-incalzit la 200 grade C 20-25 de minute pana se rumeneste.

 


 Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate manca atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu dovlecei