Vinete umplute

de madi_marin in Pui, 3 Iul 2013 | 5665 vizualizari

 

Am primit cadou nişte vinete albe mititele. Şi pentru că umplute nu am făcut niciodată, şi pentru că aveam nişte cărniţă friptă de cu o seară înainte….m-am gândit să încerc.Am găsit multe reţete, însă eu am ales să le fac fără sos….adică mai rapide. Sunt foarte bune, chiar am fost încântată de rezultat. Încercaţi şi voi!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • carne de pui preparată (fiartă,friptă)
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • caşcaval ras
  • pastă de roşii
  • sare
  • piper
  • usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Se îndepărtează codiţele vinetelor, apoi se spală şi se taie în două pe lung. Se scobesc de miez lăsând pereţii nu foarte subţiri. Se pun jumătăţile într-o tavă unsă cu ulei şi se dau la cuptor la foc mic până se pregăteşte umplutura.

Se călesc în ulei ceapa şi usturoiul tocate, apoi se adaugă canea tăiată foarte mărunt, la fel şi miezul vinetelor (se poate folosi şi robotul de bucătărie pentru tocat rapid). Se pune şi pasta de tomate desfăcută cu apă şi se lasă la foc potrivit până scade sosul. Se potriveşte apoi gustul cu sare şi piper şi se presară puţin pătrunjel tocat şi puţin caşcaval ras fin.

Jumătăţile de vinete se umplu, apoi se presară deasupra caşcaval ras şi se dau din nou la cuptor cam 10 minute.

Se servesc calde.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu pui si legume