Vinete umplute

de Constelatialeu in Muraturi, 3 Oct 2016 | 4791 vizualizari

 

Un deliciu langa-o fripturica....daca nu ma credeti pe cuvant incercati reteta....Umplutra pentru vinete chiar daca este mai multa nu-i nici o problema , ca o puteti pune in borcane si o serviti ca o salata de iarna. Cantitatile sunt cam cu aproximatie, cum se zice ''nu-s batute-n cuie''....:)))))puteti sa jonglati cu cantitatile in functie de cate vinete aveti....eu am sa trec cantitatile pe care le-am folosit... umplutura a mai ramas...

 

INGREDIENTE

  • cca 10 kg vinete micute si coapte bine
  • Umplutura
  • 1,5 kg morcov
  • 2 teline potrivite
  • 2 sfecle rosii potrivite
  • 2 kg gogosar ( sau ardei capia carnos)
  • 10 ardei usturati
  • 2 verze rosii potrivite ( cca 1 kg )
  • 2 verze albe potrivite ( cca 1 kg )
  • 3-4 capatani de usturoi
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 3 linguri zahar
  • boabe de mustar
  • Lichidul in care se oparesc vinetele
  • 5-6 l apa
  • o mana de sare grunjoasa
  • Lichidul ce se pune peste vinetele umplute ( daca nu este suficient lichid mai plusati marind cantitatile)
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 3 linguri de sare grunjoasa
  • 3 linguri zahar
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • Pentru legat
  • tije lungi de telina oparite
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Vinetele le alegem pe cele mici si coapte bine, le rupem frunzulitele si taiem cotorul, le spalam si apoi le crestam. Punem la fiert apa cu sarea, cand incepe sa clocoteasca bagam vinetele si le lasam sa se inmoaie, apoi le scoatem din apa, le lasam sa se scurga pe un servet. Apoi ne apucam de umplutura si punem la fiert amestecul de apa, otet,zahar, sare, boabe de piper si foi de dafin. Dupa ce a dat in clocot lichidul lasam sa se raceasca . Curatam morcovul si-l radem, curatam gogosarul ( ardeiul capia) si-l taiem juliene, curatam telina si sfecla si le dam pe razatoare, tocam si varza alba si rosie, taiem ardeiul usturat, curatam usturoiul si-l taiem mai marunt. Tot acest mixt il amestecam bine, adaugam sarea, zaharul , amestecam si la final adaugam boabele de mustar. Oparim si tijele de telina, apoi umplem vinetele si le legam cu tijele de telina. Asezam vinetele, una peste alta, in borcane de 3 l sau 5 l si umplem cu lichidul racit. Depozitam in beci sau camara.

TIPS-URI

1

umplutura ramasa se pune in borcane se toarna lichid format din apa,otet, sare,zahar sau puteti umple cu ei gogosari sau ardei gras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ksenya 1

05.10.2016, 09:10

cunosc reteta,acu ce vad eu in poze inca nu-s murate,dar cu putintica rabdare o sa iasa o bunatateeee.....valeu!

anca_rm 1

05.10.2016, 09:48

ce faina e reteta Cleme , cat de bune or fi . Gustam si noi la bengalion

Rahela Velicu 1

08.10.2016, 12:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară