Yakitori - frigarui japoneze

de Mitinita in Pui, 29 Ian 2012 | 7858 vizualizari

 

Fiindca am vazut ca azi gatim asiatic,hop si eu cu ceva usor. Da cineva un pahar de sake?

Yakitori este un fel de mancare din Japonia, yaki inseamna facut pe gratar si tori carne de pui. O varianta mai ciudata este cea facuta numai din piele de pui, se pare ca e buna ptr creier.

Am folosit gratarul electric.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui ,dezosat
  • 2 cepe verzi
  • sos de soia
  • miere de albine
  • optional: mirin,sake,catel de usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Yakitori - frigarui japoneze:

 

Se spala pieptul de pui sub jet de apa rece,se sterge cu un prosop absorbant si se taie in cubulete uniforme.

Se taie si ceapa verde in bucati de 2 cm.

Se pun bucatile de pui pe betigase,daca folositi din lemn sa le inmuiati in apa in prealabil.

Se amesteca mierea si sosul de soia si se ung frigaruile cu acest amestec.

Se preincalzeste gratarul si se aseaza frigaruile. Se ung din cand in cand cu sosul si se intorc pe cealalta parte cand s-au rumenit.

Se servesc cu orez alb simplu si se orneaza cu ceapa verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Yakitori - frigarui japoneze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Frigarui japoneze Tsukune teriyaki