Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut

de Ksenya in Supe, 5 Mai 2020 | 3940 vizualizari

 

 Bucataria turceasca este bogata in supe si ciorbe.
La fel si cele preparate cu iaurt cu diferite ingrediente si ierburi.
Majoritatea supelor su iaurt provin din Anatolia si estul Turciei.
Se considera o supa High-Plateau.
Va indemn sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 litri supa de vita sau pui, daca nu aveti puteti pune si apa.
  • 1 cana orez
  • 1 cana naut fiert
  • 2 linguri unt
  • 2 cani iaurt
  • 2 linguri faina
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri menta uscata
  • sare dupa gust
  • sos pentru garnisit
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura boia (optional)
  • 1 lingura menta uscata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut:

Intr-o oala se pune supa cu orezul la fiert, se adauga untul si se fierbe la foc mic 30 minute, pana orezul este bine fiert.

Se amesteca iaurtul cu gabenusurile si faina,se omogenizeaza si se adauga la supa. Adaugam si nautul si menta.

Fierbem la foc mic pana capata o consistenta cremoasa.

Pentru garnisit, separat intr-o craticioara se topeste untul la foc mic, se adauga boiaua si menta si se amesteca.

Se toarna supa in boluri, se garniseste cu sosul preparat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Fierbeti supa la foc mic.

2

Cantitatea de menta o adaugati dupa plac.

3

Se serveste supa calda.

4

Puteti adauga si fulgi de ardei iute, (cayenne)

Daca ti-a placut reteta noastra "Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

09.05.2020, 00:42

Oh, e de senzatie!

dantes 1

10.05.2020, 10:45

Interesanta!

Ancutsa 1

11.05.2020, 14:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Supa de perisoare (giouvarlakia)