Zacusca cu fasole

de MOKUSKA in Zacusca, 5 Mai 2015 | 12279 vizualizari

 

Am incercat multe combinatii de zacusca, insa asta ne place cel mai mult.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 700 ml ulei
  • 1 l suc de rosii
  • 1 kg fasole
  • sare, piper boabe, foi de dafin (3-4 care se scot ulterior), 1 lingurita de acid salicilic conservant
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu fasole:

Fierbem fasolea si o lasam sa se raceasca.

Ceapa si gogosarii curatati le dam prin masina, la fel si jumatate din cantitatea de fasole.

Punem uleiul sa se incinga, turnam ceapa si lasam foarte putin sa se caleasca. Turnam si gogosarii peste si lasam sa fiarba pana se ridica uleiul deasupra (cca 2 ore). Amestecam sa nu se prinda.

Dupa ce s-a ridicat uleiul adaugam sucul de rosii, fasolea tocata si boabele ramase, condimentele dupa gust. Le mai fierbem inca 40-60 minute. Inainte sa stingemfocul, adaugam lingurita de acid salicilic si amestecam putin.

Intre timp pregatim borcanele, le sterilizam foarte bine si le uscam. De asemenea pregatim un "pat" pentru borcane din multe paturi.

Zacusca se toarna in borcane cat este foarte fierbinte, se inchid ermetic si se pun in "patul" pregatit, se acopera foarte bine cu o patura Borcanele se lasa 2-3 zile acolo pana se racesc.

 

 

TIPS-URI

1

Caliti ceapa foarte putin!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

05.05.2015, 20:26

N-am mai mancat de mult, dar stiu cat este de buna!

MOKUSKA 1

06.05.2015, 10:05

Multumesc

mirela0911 1

06.05.2015, 15:01

As manca o felie de paine cu zacusca de la tine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete