Zacusca de macrou si macrou afumat

de MotanLaOale in Zacusca, 22 Noi 2017 | 7708 vizualizari

 

Este zacusca de macrou in care am pus si macrou afumat. Este mai buna decat cea simpla.

 

INGREDIENTE

  • 1.7 kg macrou congelat
  • 600 g macrou afumat
  • 3 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 300 ml ulei
  • 100 ml otet
  • 500 g pasta de tomate
  • 3 linguri zahar
  • 3-4 foi dafin
  • condimente pentru peste
  • piper
  • sare
  • 100 ml otet+sare+apa pentru fiert pestele
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de macrou si macrou afumat:

Pestele se dezgheata, se curata de mate si se spala foarte bine. Se indeparteaza capul si coada.

Se pune la fiert in apa cu sare si 100 ml otet, pentru 10 minute.

Se indeparteaza oasele dupa ce este fiert si se pune deoparte.

Macroul afumat se curata de piele si oase, se marunteste si se pune deoparte.

Gogosarii se curata, se spala si se maruntesc la robot.

Ceapa se curata si se toaca la robot.

Intr-o oala incapatoare, se pune uleiul si se caleste ceapa pana devine translucida.

Se adauga gogosarul maruntit, se condimenteaza cu sare, piper si foi de dafin.

Se fierbe o ora sau mai mult pana scade zeama, amestecand des sa nu se prinda.

In momentul cand uleiul incepe sa iasa la suprafata, se adauga pasta de tomate, pestele fiert, pestele afumat, condimentele pentru peste si se mai fierbe 30-40 minute.

Spre final, se adauga in zacusca 3 linguri de zahar si 100 ml otet.

Se gusta, se potriveste de sare, piper si acreala.

Se mai fierbe pana scade suficient si uleiul sta deasupra.

Se toarna zacusca fierbinte in borcane sterilizate, se pun capacele si se introduc in cuptor 25-30 minute, pentru sterilizare.

Se scot si se pun la racit incet invelite in paturi.

Se pastreaza in camara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de macrou si macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete si ardei