Zacusca de vinete

de ianculubita in Zacusca, 11 Sep 2011 | 6151 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5kg de vinete
  • 1kg de ceapa
  • 1kg de ardei kapia
  • 1kg de dovlecei
  • 1capatana mica de usturoi
  • 1l de ulei
  • 2kg de rosii bine coapte
  • sare,piper,frunze de dafin,zahar
  • 1-2 ardei iuti
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele si ardeiii copti in cuptor intr-o tava,curatate de coaja si puse la scurs intr-o sita;intre timp,restul ingredientelor curatate spalate,date prin masina de tocat carne si puse la calit in ulei;

dupa 30min se adauga si vinetele si ardeii tot prin masina date,rosiile de asemenea si usturoiul;

pun 1-2 frunze de dafin,2linguri de sare,2lingurite de zahar,piper,1cana cu apa si dau vasul la cuptor la foc mic 2-3ore,pana iese uleiul la suprafata;

dupa acest timp,se scoate vasul din cuptor,se mai potriveste de gust,apoi se pune in borcane si se sterilizeaza 1h,se tin borcanele in patura apoi se depoziteaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete