Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata

de Ksenya in Zacusca, 25 Aug 2018 | 7649 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"- rețeta reinterpretata

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete
  • 1 kg rosii
  • 400 g ardei gras
  • 300 g mere
  • 500 g ceapa
  • 200 ml ulei
  • 1-2 lingurite sare neiodata (dupa gust)
  • 1 lingurita zahar
  • piper macinat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata:

 

Spalam legumele.

Vinetele cu tot cu coaja le tocam in cubulete mai mari, punem o mana de sare si le lasam pentru 30 minute. Letrecem prin jet de apa si le lasam la scurs.

 Rosiile, ardeii, merele si ceapa le tocam in cubulete mai mici. Intr-un ceaun incapator de tuci incalzim uleiul, adaugam ceapa si o calim pana ceapa devine sticloasa. Adaugam rosiile, acoperim cu un capac si lasam la foc mic 10 min. Adaugam vinetele, ardeii si merele, lasam sa se inabuse la foc mic, pana vinetele sunt facute.

La sfarsit adaugam sarea, zaharul si piperul, amestecam si lasam 3 minute.

Zacusca se distribuie fierbinte in borcane spalate si sterilizam (alea mici 15-20 minute, cele de 800 ml- 25-30 minute)

Dam borcanele sub patura si le lasam cu gura in jos pana se racesc complet.

Au rezultat 4 borcane de 800 ml si un pic (oleaca) pentru degustat  :)

 Pofta mare!

TIPS-URI

1

Puteti taia cubuletele mai mici

2

Puteti adauga ardei iuti

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihasara 1

29.08.2018, 12:18

Felicitari!!!

dantes 1

29.08.2018, 13:32

Felicitari!

abetina 1

29.08.2018, 13:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite