Zeama de Dubova

de Constelatialeu in Supe, 20 Aug 2019 | 4417 vizualizari

 

Hai sa va zic cum e treaba cu zeama asta si cu Dubova. Dubova este o localitate pe Dunare, la Cazanele mici si mari, prin zona aia si pe acolo am bantuit cateva zile si-am stat la Casa La Spaniolu. Am zis ca nu ne ducem sa facem mancare, ne-am luat cate ceva pentru dimineata si ceva carnita pentru un gratarel seara. Dar cum ni s-a taiat cand am vazut cat poate sa fie 2 linguri de ciorba ( ciorba de burta fara smantana, usturoi si ardei era 28 de lei) si-o bucatica de peste 48 de lei ( mama lui de peste, ca suntem la Dunare nu in varf de munte), am zis pas ca nu ne dau banii afara din casa si nu am primit nici o mostenire de la matusa Tamara.  Asa ca sa nu mancam doar gratar am pus si de-o zeama, aveam aripioare, deci baza era, apoi m-am dus cu sar`na la proprietara si am cerut din gradina 3 morcovi, 2 cepe, 3 ardei ( la minimarket n-am gasit asa ceva pentru ca nu aduceau, oamenii din zona aveau in gradina) de la minimarket niste fidea si delikat.  Asa am pus de-o zeama ca ne cerea stomacul dupa atata gratar....si uite asa am hranit 6 guri dornice de-o zeama fierbinte....

 

INGREDIENTE

  • 10 aripioare
  • 3 morcovi ( de Dubova )
  • 2 cepe ( de Dubova )
  • 3 ardei galbeni ( de Dubova)
  • 1 ardei capia rosu ( l-am avut in traista)
  • 1 rosie mare ( din gradina noastra, am adus sa avem dimineata )
  • 1 punga cu fidea cu ou
  • delikat
  • apa
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zeama de Dubova:

Intr-o cratita cu apa am dat in 2 clocote aripioarele cu putina sare.

In alta oala am pus apa la fiert, am adaugat putina sare si dupa ce au dat in clocot aripioarele, le-am transferat in oala mai mare. Am taiat marunt toate legumele si apoi le-am adaugat in oala cu aripioare, am lasat sa fiarba, am adaugat delikat dupa gust.

La final am adaugat si fideaua, am lasat sa fiarba, apoi am mancat cu o mare pofta, a iesit delicioasa'' Zeama de Dubova''. Fiecare a adaugat, in zeama piper sau sare de lamaie (unii au vrut sa fie acra). Si uite asa cu 30 de lei am facut ditamai oala cu supa-ciorba ...ca doar nu era sa aruncam banii pe apa Dunarii aiurea-n tramvai....:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Zeama de Dubova" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu tarhon in vas Zepter