susu

5

Bucataras
senzational

bucuresti

Bucataras din 31.08.2009

RETETE505
PRIETENI49
Retete

Gem de prune cu nuca

In Dulceata / Gem la 2 Oct 2010

 Prunele se spala bine si li se scot samburii. Se aseaza intr-o oala, un rand de prune unul de zahar si se tine la frigider pana a doua zi cand se pun pe foc mic impreuna cu mirodeniile. Eu le-am dat prin masina de tocat pentru ca imi place mai mult sa iasa ca magiunul. Nucile se pun cateva...

Tort alb cu visine si ciocolata

In Torturi la 27 Aug 2010

Se amesteca gemul impreuna cu galbenusurile, stafidele hidratate in cognac, uleiul, laptele, esentele iar la sfarsit praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de otet. Se adauga treptat faina si albusuile amestecandu-se de jos in sus....

Coronita cu nuca si cacao

In Prajituri la 27 Aug 2010

Pentru o reusita a coronitei este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele si untul) sa fie tinute la temperatura camerei de seara pana a doua zi. Se cerne faina de doua ori, se incalzeste laptele putin si se amesteca cu zaharul si vanilia. Se face maiaua din drojdie, o lingura de faina...

Tort cu ciocolata si portocale

In Torturi la 26 Aug 2010

Blatul : Eu am folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele cu telul (mai putin faina) dupa care o incorporam treptat si pe aceasta. Se bat albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de otet pret de 1 minut la viteza mica apoi 2 minute la...

Vita cu sos thai red si orez arlechino

In Vita la 25 Aug 2010

Se spala sub un jet de apa rece carnea,  se sterge cu un prosop de bucatarie dupa care se taie cubulete sau fasii subtiri. Se ‘ maseaza ‘ cu ingredientele pentru marinata dupa care se tine la frigider pana la pregatire (de preferat cel putin o ora). Ceapa se taie julien,...

Prajitura Capsunica

In Prajituri la 25 Aug 2010

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si ½ din zahar iar galbenusurile se amesteca cu cealalta parte de zahar. Adaugam faina si praful de copt si impartim aluatul in doua parti egale. Una se amesteca cu cafeaua, cappuccino, romul, cacaoa si cognacul iar cea de-a doua cu coaja de...

Tort Elena

In Torturi la 25 Aug 2010

Blatul : Untul la temperatura camerei se freaca cu ½ din cantitatea de zahar si restul se bate spuma cu albusul si un praf de sare. Galbenusurile se freaca separat cu esentele si cognacul. Se adauga cate putin din compozitia de galbenusurile si se freaca dupa fiecare. Ciocolata se...

Pui cu orez alb si sos de portocale

In Pui la 28 Iun 2010

 Se pun cele 2 cani de supa pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga orezul, putina sare, piper si curry. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminiu si capac. Se tine pe foc mic 15 minute dupa care se ia capacul, se stinge focul si se mai lasa folia 10 minute dupa care...

Dovlecei la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2010

Se curata dovleceii pijama si se taie in patru pe lung. Se ung cu ulei de masline si se dau prin parmezan amestecat cu fulgii maruntiti. Eu am folosit telemea rasa dar merge mai bine cu cascaval sau parmezan. Pe unii i-am uns cu ulei si i-am dat prin pesmet, pe altii i-am uns cu crema de branza...

Ciorba de porc

In Ciorbe la 9 Iun 2010

Carnea spalata si taiata cubulete potrivite se pune la fiert in apa rece. Intre timp curatam, spalam legumele si le taiem dupa preferinta. De obicei dau morcovul prin razatoare pentru ca da un gust si o culoare aparte ciorbei insa de data asta am tocat legumele marunt, mai putin o parte de...

Macrou in folie la cuptor cu garnitura de legume

In Peste la 9 Iun 2010

Se curata pestii si se spala bine. Se sterg cu un prosop curat de bucatarie. Se maseaza bine cu condimente si ulei de masline pe toate partile inclusiv burtica. Se stoarce bine o jumatate de lamaie la fiecare peste si se aseaza pe folia de aluminiu data cu ulei pentru a nu se lipi pestele....

Ciorba de vara

In Ciorbe la 9 Iun 2010

1. Cartofii si dovlecelul se taie cuburi potrivite, morcovii, albitura si ½ din sfecla se dau prin razatoarea mare iar restul de sfecla se taie si ea cubulete. 2 .Ceapa si ardeii se toaca marunt, se caleste ceapa in putin ulei, se adauga apoi pe rand morcovul, ardeii, albitura si sfecla...

Pulpe de curcan cu legume si ciuperci

In Curcan la 31 Mai 2010

Se spala pulpele si se sterg. Daca curcanul este mai slab se unge cu putin ulei de masline si se da cu condimente: cimbru, boia, cine doreste si putin curry, vegeta, sare si piper. Se cresteaza putin pulpele si se introduc feliute de catei de usturoi. Se freaca bine pulpele cu condimente. Se...

Pui cu sos alb si ciuperci

In Pui la 31 Mai 2010

Se spala pulpele sau pieptul si se sterge cu un prosop de bucatarie. Ardeiul se taie bucati mai mari si ciupercile felii subtiri. Pulpele se fierb in apa si se scot. Separat calesti ardeiul in putin ulei de masline dupa care adaugi ciupercile si mai calesti. Apa in care a fiert puiul se lasa pe...

Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez

In Porc la 31 Mai 2010

  Se taie muschiul ca pentru rulada si I se da forma unui dreptunghi indepartandu-se de pe margini carnea in plus. Se bate putin carnea, se condimenteaza putin si se aseaza peste ea boabele de mazare, gogosarul taiat fasii sau cubulete, morcovul julien, ciupercile felii si...

Rulou de pui cu garnitura de ciuperci

In Pui la 31 Mai 2010

  Se spala pieptul de pui, se sterge cu un prosop uscat si se condimenteaza putin cu sare si piper. Se pune intr-o punguta curata si se bate putin. Se aseaza cate o felie de sunca subtire, cascaval si peste ele cateva feliute de ciuperci spalate. Se strang rulourile si se prind cu...

Ciorba de loboda

In Supe/Ciorbe la 31 Mai 2010

Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape.Morcovii si albitura se curata si se dau prin razatoarea mare. Ceapa si usturoiul se toaca cu tot cu frunze apoi se calesc in ulei. Adaugam morcovii si albitura si mai calim putin. Se toarna peste ele apa,de preferat...

Panettone

In Prajituri la 28 Mai 2010

 Se scot din timp galbenusurile si drodia de la frigider, se cerne faina intr-un castron incapator si se pun stafidele in rom si cognac. Intre timp laptele se incalzeste si margarina / unt se topeste la bain marie. Adaugam in castron galbenusurile, zaharul, drojdia faramitata,...

Salata indragostitilor

In Salate la 28 Mai 2010

  Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura, scoateti bucati din pulpa, astfel incat sa va ramana 2 jumatati cam de 1 cm grosime Resturile de avocado trebuie maruntite Aruncati crevetii in apa fiarta pentru 30 de...

Spaghete cu pui si legume

In Spaghete la 28 Mai 2010

    Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Cranea de pui se spala, se sterge cu un prosop si se taie fasii de grosimea unui deget. Morcovul curatat se taie bastonase sau se da prin razatoarea mare. Ardeii se taie julien si varza fideluta. Se pune 1 l de apa cu putina...

Negresa

In Prajituri la 28 Mai 2010

  Punem untul, zaharul, laptele si cacao intr-o cratita si fierbem la foc potrivit 10min. Din aceasta compozitie oprim 16 linguri in care adaugam 100g ciocolata amaruie. Omogenizam bine pana se topeste ciocolata. Restul compozitiei ramase o lasam la racit. Cand este complet rece adaugam...

Placinta cu iaurt

In Prajituri la 22 Mai 2010

Cuptorul trebuie sa fie bine incins.Se topeste untul  si jumatate de pachet se pune in tava . Se pregateste compozitia pentru placinta. -se bat ouale spuma cu un praf de sare si o lingura de zahar -se stinge amoniacul cu sucul de la o jumatate de lamiie ,se pune in iaurt adaugam...

Salata de orez cu legume si creveti

In Salate la 22 Mai 2010

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un praf de curry . In momentul cand incepe sa fiarba se adauga orezul spalat si scurs, se amesteca o singura data in el, se acopera cu folie de aluminiu si deasupra capac .Se da focul foarte mic si se...

Tarta de mere si vanilie

In Dulciuri la 18 Mai 2010

Se framanta un aluat, se inveleste in folie transparenta, se da la rece, pentru cel putin 30 min. 1 kg mere se caleste cu zahar dupa gust, o vanile si putina scortisoara; Se prepara o budinca de vanilie, cum scrie pe plic, dar din aceste cantitati, ca sa iasa mai tare. Laptele si vinul sa fie...

Tiramisu reţeta originală

In Prajituri la 18 Mai 2010

Tiramisu reţeta originală Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vreo 8 minute. Se adauga 1/2 din cantitatea de amaretto si se amesteca iar. Separat se bate putin crema mascarpone si apoi se adauga la galbenusuri.Cealalta jumatate de amaretoo se pune in cafea sa-i dea aroma. Daca nu aveti...

Tartine cu somon

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2010

Se curata somonul de oase si piele. Se faramiteaza. Se amesteca cu margarina moale si smantana. Se adauga zeama de lamaie, mararul  si patrunjel tocat si se amesteca pana se incorporeaza. Cine doreste poate sa puna mai multa smantana . De preferat este sa folositi ingredientele si in functie...

Prajitura Ursulet

In Prajituri la 18 Mai 2010

Blatul: Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu un pic de zahar. Albusurile reci se bat spuma cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul si se bate pana la dizolvare. Se stinge praful de copt cu otetul si se adauga la galbenusuri....

Pasca aromata

In Prajituri la 17 Mai 2010

Mod de preparare :   Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.Se bate cu mixerul untul  dupa care se adauga smantana si galbenusurile care au fost frecate separat cu zaharul vanilat, esentele si coaja de portocale. Se adauga...

Rulada de capsuni

In Prajituri la 17 Mai 2010

Mod de preparare:     Se incinge cuptorul la 200gr.. Pentru aluat : se spala lamaia, se zvanta si i se rade coaja. Se bat bine - cu mixerul - ouale, zaharul si coaja de lamaie (circa 8 minute), pana ce devin cremoase, dupa care se incorporeaza faina, sarea si...

Tort de Paste

In Torturi la 17 Mai 2010

Pentru blatul alb  :   Separam galbenusurile de albusurile si frecam galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale. Se bat albusurile separat cu un praf de sare. Hidratam stafidele in rom si cognac si le adaugam la galbenusuri. Se amesteca cu faina,...

Afisate 361 - 390 din 505 retete    

Postari recente

publicat la 22.04.2021

Desert tort de morcovi

publicat la 22.04.2021

Creveti in sos rosu

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.

 
 
 
Retete preferate
Tort aniversar

Voturi:11

Cafea cu menta

Voturi:9

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]