susu

5

Bucataras
senzational

bucuresti

Bucataras din 31.08.2009

RETETE505
PRIETENI49
Retete

Gogosari la borcan

In Muraturi la 28 Mar 2010

Se da apa cu zaharul si otetul in fiert, se adauga foi de dafin, frunze de telina, boabe de piper, boabe de msutar si sarea masurata. Gogosarii se cuarata si se spala, se taie in patru sau se pun intregi. Se verifica sa nu fie si iuti printre ei si se inlatura. Daca sunt loviti acestia nu se...

Galuste cu prune

In Dulciuri la 28 Mar 2010

-fierbem cartofii taiati cubulete ca pentru piure, ii zdrobim si ii lasam la racit -adaugam in cartofi ouale, zaharul, sarea, uleiul, faina. Amestecam totul pana se omogenizeza. -prunele le punem cu zaharul si scortioara 30 minute sa stea apoi luam din aluat, intindem, bagam o pruna si...

Fursecuri

In Dulciuri la 28 Mar 2010

Se freaca oul cu zaharul , un praf de sare si praful de copt stins in zeama de lamaie pana se albeste. Se adauga uleiul cate putin si se freaca. La sfarsit se adauga faina cate putin. Se pun gramajoare in tava pe hartie de copt si se aseaza in mijloc nuci si stafide.

Empanada cu brocoli

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2010

Se fierbe 1 broccoli circa 2 minute, apoi se scurge de apa, si se zrdobeste in bucatele mai mici cu furculita, dar nu prea tare sa nu iasa ca un piure. Cand s-a racit, se amesteca broccoli cu 4 galbenusuri, 3 linguri smintana, o ceasca cascaval/parmezan ras, 2 linguri faina. Se bat...

Dovlecei si vinete pane

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2010

Se curata dovlecelul de coaja si daca doriti si vanata. Se taie felii foarte subtiri, se sareaza si se lasa la scurs pe un prosop. Se bat ouale cu vegeta si piper dupa gust. Dupa ce au stat 1/2 ora se sterg vinetele si dovleceii de apa. Se dau apoi prin faina, ou si apoi pesmet. Se prajesc in...

Briose cu ciocolata

In Dulciuri la 27 Mar 2010

Amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt si cacao. Se amesteca oul cu laptele, uleiul, vanilia si zaharul pana se topesc cristalele. Ciocolata se topeste la bain marie si se adauga la ingredientele lichide. Se adauga in ploaie, treptat ingredientele uscate si se amesteca de jos...

Dovlecei cu branza la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 25 Mar 2010

Se curata dovlecelul, se da pe razatoarea mare si se stoarce. Branza de vaca faramitata se amesteca cu telemeaua de oaie data prin razatoarea mica  si se condimenteaza cu putina vegeta si piper. Se adauga mararul sau alte verdeturi.Se face un sos bechamel din untul pus la topit, apoi...

Chiftele de dovlecei dulci sau sarate

In Dulciuri la 25 Mar 2010

Chiftele dulci: Se rade dovleceul curatat de coaja si ras prin razatoarea mare si se lasa la scurs in strecuratoare. Se stoarce putin in maini sa iasa surplusul de zeama si se amesteca apoi cu branza faramitata, oul, zaharul, coaja de portocale, esentele si faina cat sa iasa o...

Cous cous in stil indian

In Pui la 25 Mar 2010

Se spala pieptul de pui si se sterge cu un prosop de bucatarie apoi se taie fasii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ardeiul se da prin masina de tocat sau se mixeaza sa iasa o pasta. Se incinge ulei intr-un wok si se caleste pieptul. Se scoate si in grasimea ramasa se...

Ciuperci umplute cu legume

In Aperitive / Garnituri la 25 Mar 2010

Dupa ce au fost curatate si spalate, ciupercilor li se inlatura coditele. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei pana se inmoaie. Se adauga coditele de la ciuperci si acestea tocate marunt, apoi morcovul, telina si pastarnacul rase prin razatoarea mica. Se condimenteaza cu piper, se...

Foccacia

In Piine la 24 Mar 2010

Se dizolva drojdia in ½ cantitate de apa calduta cu putina sare si se toarna la mijlocul fainii intr-un castron. Lasi 5 minute si apoi faci coca (cu restul de apa calduta) aducand faina dinspre exterior spre centru. Daca e foarte lipicioasa se umezesc mainile cu putin ulei cald. Se lasa...

Stelute cu gem

In Dulciuri la 24 Mar 2010

Se framanta un aluat din toate ingredientele, se infasoara in folie alimentara si se tine la frigider 2 ore. Se intinde o foaie de 3 mm grosime si se taie cu forma stelute. La jumatate dintre ele se gaureste centrul cu ajutorul unui paharel. Se coc la cuptor circa 10 minute. Stelutele intregi se...

Pangasius cu lamai si capere

In Pangasius la 24 Mar 2010

Se spala putin pestele si se sterge cu prosop de bucatarie. Se unge bine cu ulei de masline si se condimenteaza. Se aseaza in tava  impreuna cu caperele si putina zeama de lamaie. Se pune la frigider pentru cateva ore. Se pune peste el untul taiat bucati si cateva felii de lamaie. Se acopera...

Pui cu legume pe pat de orez

In Pui la 24 Mar 2010

Se spala pieptul de pui sub un jet de apa rece si se sterge cu un prosop curat. Se taie fasii de grosimea unui deget si apoi se condimenteaza cu tawook, oregano, curcuma, curry, vegeta, putin sos de soia daca este din acela chinezesc foarte sarat sau mai mult daca este dulceag si orice condimente...

Spaghete cu legume si carne de vita

In Spaghete la 20 Mar 2010

Se caleste in wok ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand este aurita ceapa se adauga carnea taiata cubulete mici pentru ca vita este mai tare. Dupa ce  s-au calit bine se aduga curry aproximativ 2 lingurite si putina vegeta. Se mai caleste apoi se aduga morcovul ras mare. Dupa ce s-a calit...

Rasol de vita cu hrean si cartofi nature

In Vita la 20 Mar 2010

Se pune rasolul la fiert in apa rece impreuna cu cateva legume, ce aveti prin frigider, pentru a-i da gust. Eu am pus 2 morcovi  intregi si o telina. Spre sfarsit adugam si cateva condimente si vegeta. Se fierb cartofii in coaja. Dupa ce s-au racit un pic se decojesc, se taie in patru si se...

Tort caramel

In Torturi la 16 Mar 2010

Se macina nucile la masina de cafea si se lasa cateva bucati mai mici. Se pun stafidele la hidratat in esenta de rom amestecata cu cognac.Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf...

Pasca cu branza

In Dulciuri la 15 Mar 2010

Aluatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei mai putin albusurile care trebuie sa fie reci sa iasa spuma si laptele. Din cantitatile de mai sus se opresc 2-3 linguri de lapte din cei 200 ml si 1-2 lg faina. Intr-un vas se...

Orez rosu si alb cu legume si creveti

In Aperitive / Garnituri la 15 Mar 2010

Se pune orezul rosu in 4 cantitati de supa, se adauga  putin cardamon, sare, piper si cand incepe sa fiarba se acopera cu o folie de aluminiu si se strange etans la gura. Se pune deasupra un capac si se lasa pe foc foarte mic pentru 40-45 minute. Dupa cele 45 min se ia capacul si se mai lasa...

Ghiveci de legume

In Mancaruri de post la 10 Mar 2010

Cantitatea legumelor este in functie de fiecare . Cu cat folosim mai multe legume cu atat iese mai gustoasa avand in vedere ca este un ghiveci de legume si fara carne. Se curata si spala legumele dupa preferinta: bucati mai mici, potrivite sau felii doar ca dimensiunea lor trebuie sa fie cam...

Ciorbita de fasole cu afumatura

In Supe/Ciorbe la 10 Mar 2010

Se spala si se pune fasolea in apa rece cu o seara inainte. Se pune fasolea la fiert in aproximativ 1.5-2 litri de apa. Se pune separat la fiert ciolanul spalat cu cateva Frunze de dafin si condimente. Legumele se curata si se toaca marunt. Se calesc pe rand ceapa, albitura, morcovii si ardeiul...

Tort Martisor

In Torturi la 2 Mar 2010

Blatul:   Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, un praf de sare si coaja de portocala. Se adauga galbenusul  la albus, se pune praful de ciocolata, cacaoa...

Orez cu legume si ou

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2010

  Se incinge un wok si se caleste in ulei la foc rapid morcovul taiat cubulete mici apoi se adauga ghimbirul si mazarea decongelata dinainte. Orezul se fierbe in supa pentru 15 minute acoperit cu folie de aluminiu si capac iar dupa cele 15 minute se ia capacul si se mai lasa 10 minute cu...

Ciuperci sotate

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2010

  Se spala ciupercile rapid sub jet de apa si se lasa la scurs. Ciupercile se taie felii mai subtiri cu tot cu codite, ardeiul bucati mai mari si morcovul rondele. Se incinge o tigaie si se pune untul la topit. Se adauga morcovul si se caleste apoi se pune ardeiul si la sfarsit...

Poienita cu ciuperci

In Salate la 28 Feb 2010

Se fierb cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au racit, se rad prin razatoarea cu ochiuri mari, in vase separate. Se rade si cascavalul separat. Pieptul de pui se taie bucatele mici. Verdeata si ceapa se taie marunt. Se tapeteaza un vas cu folie alimentara. Se pun ciupercile cu palariile in...

Cremsnit Budapesta

In Prajituri la 28 Feb 2010

Blat: Se bate spuma albusul rece de la figider cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana la topirea lui. Apoi se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca dupa fiecare. Se adauga la compozitie si nucile date prin masina, cacaoa, cele 3 linguri de faina...

Supa crema de telina

In Supe/Ciorbe la 28 Feb 2010

Se curate toate legumele si se spala. Se pun al fiert radacinoasele ca sunt mai tari sic and fierb pe jumatate se adauga si cartofii si se mai lasa pana fierb.Se paseaza legumele si se amesteca treptat cu zeama in care au fiert. Se adauga putin unt pentru a-i da gust. Se parat se freaca...

Piftie de curcan

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2010

Carnea se spala si se pune intr-o oala mai mare. Cu cat se pune curcan mai mult cu atat se va inchega mai bine. Se adauga peste ea apa rece atat cat sa o acopere doar cu doua trei degete. Se pun in oala doi trei catei de usturoi pentru gust, boabele de piper, foile de dafin si legumele intregi...

Cartofi acordeon

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2010

Se curata cartofii si se spala. Se taie fiecare in felii subtiri fara sa se patrunda pana la partea de jos astfel incat sa ramana lipite una de cealalta. Se taie mezelurile , ciupercile, ardeiul si branza in felii subtiri si se introduc in crestatura. Se aseaza cartoful pe foaie de aluminiu. Se...

Tort tutti frutti

In Torturi la 26 Feb 2010

Se prepara o compozitia de blat obisnuita (se freaca galbenusurile cu zahar si se bat albusurile spuma cu putina sare). Se adauga treptat faina si esentele. Se coace intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce s-a racit se taie in doua foi se insiropeaza prima foaie (pe care am asezat-o in tava in care...

Afisate 421 - 450 din 505 retete    

Postari recente

publicat la 22.04.2021

Desert tort de morcovi

publicat la 22.04.2021

Creveti in sos rosu

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]