susu

5

Bucataras
senzational

bucuresti

Bucataras din 31.08.2009

RETETE505
PRIETENI49
Retete / Dulciuri

Tort de vara

In Torturi la 20 Noi 2010

Blatul : Nucile se pun cateva minute la cuptor dupa care se macina. Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine. Galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja de portocale si un praf de sare. Albusurile se bat spuma cu o lingurita de lamaie. Untul se adauga la galbenusuri si la urma...

Tort racoros de primavara

In Torturi la 20 Noi 2010

Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul treptat apoi se adauga cate un ou batandu-se cateva minute dupa fiecare. Chiar daca se va branzi crema nu este o problema. Faina se cerne de doua ori iar apoi se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul. In compozitia de oua se adauga faina...

Gem de corcoduse

In Dulceata / Gem la 20 Noi 2010

Mai intai inlaturam corcodusele stricate, lovite sau patate. Le spalam bine in mai multe ape dupa care le punem intr-o cratita destul de mare care a fost spalata si oparita cu apa fiarta. Eu am una speciala folosita numai la dulceturi si gem. Se aseaza un strat de corcoduse, unul de zahar sa le...

Tarta cu visine

In Prajituri la 19 Noi 2010

Amestecam faina cu praful de copt apoi adaugam amidonul, oul, zaharul, untul topit si incorporam cu mana. Se formeaza un aluat destul de fraged pe care il punem intr-o folie si il dam la frigider pentru cel putin ½ ora. Pentru umplutura amestecam untul topit cu zaharul, esentele,...

Coronita cu prune

In Prajituri la 2 Oct 2010

Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga treptat cate un ou si se amesteca dupa fiecare. Se pun apoi esentele, laptele si  coaja de portocale. Eu am pus si putin colorant alimentar. Faina se cerne de doua ori si se amesteca cu praful de copt si amidonul. Se adauga faina treptat si se...

Clatite dantelate, pufoase si crocante

In Dulciuri la 2 Oct 2010

Am batut spuma albusurile cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Galbenusurile impreuna cu laptele, apa si esentele se bat cu mixerul apoi se adauga treptat cate doua linguri de faina si doua de albusuri amestecand usor de jos in sus cu ajutorul teului pentru a nu se face cocoloase. Facem...

Gem de prune cu nuca

In Dulceata / Gem la 2 Oct 2010

 Prunele se spala bine si li se scot samburii. Se aseaza intr-o oala, un rand de prune unul de zahar si se tine la frigider pana a doua zi cand se pun pe foc mic impreuna cu mirodeniile. Eu le-am dat prin masina de tocat pentru ca imi place mai mult sa iasa ca magiunul. Nucile se pun cateva...

Tort alb cu visine si ciocolata

In Torturi la 27 Aug 2010

Se amesteca gemul impreuna cu galbenusurile, stafidele hidratate in cognac, uleiul, laptele, esentele iar la sfarsit praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de otet. Se adauga treptat faina si albusuile amestecandu-se de jos in sus....

Coronita cu nuca si cacao

In Prajituri la 27 Aug 2010

Pentru o reusita a coronitei este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele si untul) sa fie tinute la temperatura camerei de seara pana a doua zi. Se cerne faina de doua ori, se incalzeste laptele putin si se amesteca cu zaharul si vanilia. Se face maiaua din drojdie, o lingura de faina...

Tort cu ciocolata si portocale

In Torturi la 26 Aug 2010

Blatul : Eu am folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele cu telul (mai putin faina) dupa care o incorporam treptat si pe aceasta. Se bat albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de otet pret de 1 minut la viteza mica apoi 2 minute la...

Prajitura Capsunica

In Prajituri la 25 Aug 2010

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si ½ din zahar iar galbenusurile se amesteca cu cealalta parte de zahar. Adaugam faina si praful de copt si impartim aluatul in doua parti egale. Una se amesteca cu cafeaua, cappuccino, romul, cacaoa si cognacul iar cea de-a doua cu coaja de...

Tort Elena

In Torturi la 25 Aug 2010

Blatul : Untul la temperatura camerei se freaca cu ½ din cantitatea de zahar si restul se bate spuma cu albusul si un praf de sare. Galbenusurile se freaca separat cu esentele si cognacul. Se adauga cate putin din compozitia de galbenusurile si se freaca dupa fiecare. Ciocolata se...

Panettone

In Prajituri la 28 Mai 2010

 Se scot din timp galbenusurile si drodia de la frigider, se cerne faina intr-un castron incapator si se pun stafidele in rom si cognac. Intre timp laptele se incalzeste si margarina / unt se topeste la bain marie. Adaugam in castron galbenusurile, zaharul, drojdia faramitata,...

Negresa

In Prajituri la 28 Mai 2010

  Punem untul, zaharul, laptele si cacao intr-o cratita si fierbem la foc potrivit 10min. Din aceasta compozitie oprim 16 linguri in care adaugam 100g ciocolata amaruie. Omogenizam bine pana se topeste ciocolata. Restul compozitiei ramase o lasam la racit. Cand este complet rece adaugam...

Placinta cu iaurt

In Prajituri la 22 Mai 2010

Cuptorul trebuie sa fie bine incins.Se topeste untul  si jumatate de pachet se pune in tava . Se pregateste compozitia pentru placinta. -se bat ouale spuma cu un praf de sare si o lingura de zahar -se stinge amoniacul cu sucul de la o jumatate de lamiie ,se pune in iaurt adaugam...

Tarta de mere si vanilie

In Dulciuri la 18 Mai 2010

Se framanta un aluat, se inveleste in folie transparenta, se da la rece, pentru cel putin 30 min. 1 kg mere se caleste cu zahar dupa gust, o vanile si putina scortisoara; Se prepara o budinca de vanilie, cum scrie pe plic, dar din aceste cantitati, ca sa iasa mai tare. Laptele si vinul sa fie...

Tiramisu reţeta originală

In Prajituri la 18 Mai 2010

Tiramisu reţeta originală Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vreo 8 minute. Se adauga 1/2 din cantitatea de amaretto si se amesteca iar. Separat se bate putin crema mascarpone si apoi se adauga la galbenusuri.Cealalta jumatate de amaretoo se pune in cafea sa-i dea aroma. Daca nu aveti...

Prajitura Ursulet

In Prajituri la 18 Mai 2010

Blatul: Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu un pic de zahar. Albusurile reci se bat spuma cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul si se bate pana la dizolvare. Se stinge praful de copt cu otetul si se adauga la galbenusuri....

Pasca aromata

In Prajituri la 17 Mai 2010

Mod de preparare :   Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.Se bate cu mixerul untul  dupa care se adauga smantana si galbenusurile care au fost frecate separat cu zaharul vanilat, esentele si coaja de portocale. Se adauga...

Rulada de capsuni

In Prajituri la 17 Mai 2010

Mod de preparare:     Se incinge cuptorul la 200gr.. Pentru aluat : se spala lamaia, se zvanta si i se rade coaja. Se bat bine - cu mixerul - ouale, zaharul si coaja de lamaie (circa 8 minute), pana ce devin cremoase, dupa care se incorporeaza faina, sarea si...

Tort de Paste

In Torturi la 17 Mai 2010

Pentru blatul alb  :   Separam galbenusurile de albusurile si frecam galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale. Se bat albusurile separat cu un praf de sare. Hidratam stafidele in rom si cognac si le adaugam la galbenusuri. Se amesteca cu faina,...

Salam de biscuiti reteta sau ochi de elefant

In Prajituri la 17 Mai 2010

Salam de biscuiti reteta Biscuitii se pun in folie de plastic si se sfarama cu facaletul. Se incalzeste laptele cu esentele. Stfidele se lasa jumatate de ora in esenta de rom sa se hidrateze. Se adauga laptele caldut peste biscuiti , cacaoa, rahatul taiat cuburi mici , stafidele scurse, nucile...

Tort de pepene galben

In Torturi la 16 Mai 2010

  Preparare blat:   1.      Bati albusurile spuma, apoi adaugi zaharul treptat, galbenusurile unul cate unul, incorporezi si faina si amesteci cu o lingura de lemn de sus in jos. 2.      Ungi o forma de tort cu...

Rasturnata cu mere

In Prajituri la 16 Mai 2010

Se curata merele de coaja si seminte si se taie felii foarte subtiri. Se unge o forma de tort cu unt, se presara cele 80 g de zahar apoi se aseaza merele taiate felii cat mai stranse una langa cealalta. Merele se pudreaza cu scortisoara. Se prepara budinca dupa indicatiile de pe ambalaj. Se...

Reteta de pandispan cu visine

In Prajituri la 3 Mai 2010

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin crema. Se adauga pe rand 5 linguri de apa clocotita fiarta si se mixeaza dupa fiecare lingura adaugata. Se pune si zaharul vanilat.Daca doriti un blat mai pufos si aerat faina se cerne de doua ori dupa ce a fost...

Tort crema de zahar ars

In Torturi la 3 Mai 2010

Intr-o cratita incapatoare (eu il fac in cratita de Teflon ca nu se lipeste deloc) se pun cele 150 gr. zahar pe focul cel mai mic la aragaz. Se amesteca cu o lingura de lemn pana cand se topeste zaharul si se face maroniu  in max 10 min. Apoi cat timp zaharul e lichid, il plimbam pe peretii...

Rulada cu ciocolata

In Dulciuri la 8 Apr 2010

Separam galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zahar, sare si ½ lgt coaja de portocale. Se hidrateaza stafidele in rom si cognac pentru 15 minute. Se amesteca galbenusurile cu albusurile, stafidele cu tot cu cognac, esentele, nuca...

Melci cu nuca

In Prajituri la 8 Apr 2010

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus , dupa care se pune la dospit , pana se dubleaza in marime. Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi .Se amesteca untul moale cu zaharul ,pana se obtine o crema iar apoi se adauga nuca macinata. Pe fiecare foaie...

Cozonac cu nuca si cacao

In Dulciuri la 7 Apr 2010

Pentru o reusita a cozonacului este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele) sa fie tinute la temperatura camerei de seara pana a doua zi. Se cerne faina de doua ori, se incalzeste laptele putin si se amesteca cu zaharul si vanilia. Se face maiaua din drojdie, o lingura de faina luata din...

Tarta cu branza

In Dulciuri la 6 Apr 2010

Se lasa untul la temperatura camerei si apoi se freaca cu zaharul. Se adauga celelalte ingrediente, se inveleste cu o folie si se lasa la rece 1 ora. Intindem doua foi de aluat si una o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem cca 7 minute. Intre timp amestecam toate ingrendientele...

Afisate 151 - 180 din 215 retete    

Postari recente

publicat la 22.04.2021

Desert tort de morcovi

publicat la 22.04.2021

Creveti in sos rosu

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]