vero_closca

1

Bucataras
incepator

TULCEA

Bucataras din 17.03.2010

RETETE260
PRIETENI80
Retete

Fitofag " mexican "

In Peste la 5 Iun 2010

se unge o tava termorezistenta cu ulei de masline si se pun legumele mexicane.deasupra se aseaza pestele spalat inainte si impanat cu catei de usturoi.se condimenteaza cu sare,piper,chilli,se stropeste cu restul de ulei.se adauga rosiile taiate felii si se da la cuptor pt 30 minute.dupa cele 30...

Bors cu mangold si costite de porc

In Ciorbe la 3 Iun 2010

Se spala legumele si se curata,apoi se taie dupa preferinta. Spanacul si mangoldul se oparesc 2 minute apoi se scurg. Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si se spumeaza de cate ori este nevoie,se adauga legumele si cand sunt pe jumatate fierte se pune si spanacul si mangoldul oparite...

Ciorbita de guvizi " fugiti" pt pitici

In Mancare copii la 3 Iun 2010

se curata si se spala bine guvizii si se pun la fiert in apa rece.se fierb bine,bine...pana se sfarama.se strecoara zeama si se pune din nou pe foc impreuna cu legumele curatate,spalate si taiate dupa preferinta.cand sunt fierte,se adauga sucul de lamaie care face ciorba alba,sare dupa gust si...

Milkshake de capsuni

In Cocktail la 2 Iun 2010

Se pun toate ingredientele in blender se mixeaza si se serveste decorat cu capsuni sau frunze de menta. pofta buna!

Supa din gaina de casa

In Supe la 2 Iun 2010

se portioneaza gaina,se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece.se spumeaza de cate ori este nevoie.cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga legumele curatate si spalate,taiate in bucati mai mari sau mai mici ,dupa preferinta. se fierbe supa bine,apoi se condimenteaza cu sare si...

Pulpa de porc cu patrunjel si lamaie

In Porc la 2 Iun 2010

se spala si se usuca cu un servet carnea,se taie cubulete mai mici ,se condimenteaza cu sare,piper si chilli si se pune intr-o tigaie teflonata sa se friga fara a adauga ulei. se rumenesc cubuletele de carne,apoi se scot intr-o farfurie,se amesteca cu patrunjelul tocat nu prea fin,se stropeste...

Sprot in sos tomat

In Peste la 29 Mai 2010

Fileurile de sprot se pun la marinat in sucul de la jumate de lamaie si jumatate de lingurita de ghimbir. Se pun in frigider. Separat se caleste ceapa tocata nu foarte marunt in putin ulei de masline la foc mic pana se inmoaie putin. Se adauga conserva de rosii si lingurita de vegeta. Se da...

Parjoale de primavara

In Aperitive / Garnituri la 29 Mai 2010

Se amesteca carnea cu verdeturile spalate si tocate fin,cu condimentele si oul. Se amesteca bine si se formeaza parjoalele care se prajesc la foc mediu pe ambele parti. Se servesc calde cu cartofi natur sau piure ,alaturi se o salata. Pofta mare!

Varza umpluta

In Porc la 29 Mai 2010

Se amesteca carnea tocata cu ceapa si verdeturile tocate fin,cu oul,sare,piper si cimbru. Varza se curata,se spala si i se scoate cu grija miezul,se condimenteaza pe toate partile cu sare si piper, apoi se umple cu amestecul de carne. Se aseaza intr-o tava,se toarna o cana de supa de legume si...

Cordon bleu

In Pui la 27 Mai 2010

Se invelesc fileurile cu folie alimentara si se bat usor cu ciocanul ca sa se intinda.se presara cu sare si piper fiecare bucata. Se aseaza deasupra cate o felie de cascaval si cate o felie de sunca(eu am pus bastonase de cascaval si sunca ramase de la micul dejun) si se ruleaza strans. Se...

Farfalle cu " petale" de salam picant

In Farfalle la 26 Mai 2010

Se fierb pastele dupa instructiunile de pe pachet. Salamul se taie felii si se prajeste pe ambele parti,rezultand niste cosulete pe care apoi le tai in doua,ca niste petale. Ardeiul se taie julien si se caleste in ulei,apoi se adauga usturoiul tocat ,apoi rosiile. Se condimenteaza cu...

Mancarica de cartofi noi cu carne

In Porc la 26 Mai 2010

Se curata cartofii si ceapa. Se spala.carnea, se usuca si se taie cuburi. Se pune sa se rumeneasca usor intr-o cratita cu ulei,apoi se adauga ceapa tocata marunt. Se calesc impreuna pana devine ceapa sticloasa,se adauga cartofii apoi se toarna apa fierbinte cat sa acopere carnea si cartofii....

Penne cu legume mexicane si mezeluri

In Penne la 18 Mai 2010

Se fierb pastele dupa instructiunile de pe pachet. Salamul si kaizerul se taie cubulete si se pune la calit intr-o tigaie cu ulei,apoi se adauga si usturoiul tocat marunt si amestecul de legume mexicane. Se calesc pana se inmoaie legumele apoi se adauga si rosia taiata cubulete,sare,piper si...

Aripioare si cartofi picanti

In Pui la 18 Mai 2010

Se curata,se spala si se usuca cartofii si aripioarele. Se pun separat, in 2 tavite aripioarele si cartofii,se presara cu condimente,se amesteca si cu uleiul si se dau la cuptor pt 45 minute. Sunt delicioase! Pofta mare!

Guvizi cu sos picant

In Peste la 18 Mai 2010

Guvizii se curata,se spala,se usuca apoi se presara cu sare,piper si cimbru,se trec prin faina si se prajesc pe ambele parti. Separat,se toaca ceapa si se pune la calit in cele 2 linguri se ulei. Cand devine sticloasa se adauga rosiile date pe razatoarea mare. Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi...

"Delicii" la gratar

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2010

se spala carnea,se usuca si se portioneaza,apoi se condimenteaza cu sare,piper si cimbru.legumele se spala,se usuca apoi dovleceii se feliaza iar ciupercilor li se indeparteaza coditele.uleiul se amesteca cu sosul de soia si condimentele si cu acest amestec se ung legumele.se frig pe gratarul...

Taitei cu dovlecei

In Paste la 17 Mai 2010

se fierb taiteii dupa instructiunile de pe pachet apoi se clatesc cu apa rece.intr-o tigaie se caleste usturoiul taiat marunt,se adauga apoi carnaciorii taiati marunt si dovleceii taiati felii subtiri.cand se inmoaie dovleceii se adauga rosiile maruntite,sare,piper si cimbru.se lasa pe foc inca 5...

Dovlecei picanti cu carnaciori oltenesti

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2010

se spala si se taie in sferturi dovleceii.se pun intr-un vas mai adanc si se amesteca cu usturoiul zdrobit,sare,piper,cimbru,chilli si ulei.se aseaza intr-un vas termorezistent,se pun si carnaciorii taiati in bucatele de aproximativ 2 cm si se da tava la cuptor pt 30 minute. sunt perfecti pt o...

Sarmalute de pui in frunza de stevie

In Pui la 13 Mai 2010

se trece prin masina de tocat pieptul de pui impreuna cu ceapa apoi se amesteca cu orezul,oul,pasta de tomate si condimentele. din acest amestec se formeaza sarmalute care se invelesc in foi de stevie oparite inainte, se aseaza sarmalutele intr-o cratita,se toarna borsul,se completeaza cu...

Gogosele fragede

In Dulciuri la 13 Mai 2010

Se amesteca drojdia cu mierea si cateva linguri de lapte caldut si 2-3 linguri de faina.lasi maiaua sa creasca la cald,timp de 20 minute. Cerni faina intr-un castron si in mijloc pui maiaua,oul,restul de lapte in care ai dizolvat zaharul si sarea. Framanti aluatul,adaugand treptat untul si...

Mix de legume uscate cu carne

In Porc la 13 Mai 2010

Se taie carnea cubulete si se pune sa se caleasca intr-o cratita cu ulei. Cand s-a patruns carnea,se adauga ceapa tocata marunt si se calesc impreuna pana se inmoaie si ceapa apoi se toarna supa de legume si se adauga pasta de tomate,foile de dafin,sare si piper si se lasa pe foc pt 15 minute....

Limonada cu menta

In Bauturi la 12 Mai 2010

se storc lamaile, se scot samburii, se amesteca 12 lingurite de zahar cu sucul de lamaie pana se dizolva zaharul .menta se freaca cu o lingurita de zahar si se pune peste sucul de lamaie. se adauga coaja de la 2 lamai taiata in semi- rondele,apa si se amesteca energic. se serveste...

Hamburger de primavara

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2010

Se amesteca carnea cu cartoful dat pe razatoarea mica,patrunjelul tocat fin,ceapa si usturoiul tocate fin si ele,oul si condimentele plus pasta de tomate. Se formeaza 16 bile,se pun in folie alimentara si se turtesc. Se dau la rece pt 30 minute dupa care se frig pe grill. Se pun feliile de...

Scrumbie marinata (lacherda)

In Peste la 10 Mai 2010

Se curata,se spala si se taie rondele scrumbia(cu cat sunt mai subtiri cu atat se marineaza mai repede).morcovul si ceapa se curata,se spala si se taie rondele si respectiv, pestisori si se pun la fiert in apa amestecata cu otetul si condimentele,plus un varf de cutit de sare. Cand da doua trei...

"Tortilla" cu verdeturi

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2010

Se spala,se scurg si se toaca marunt toate verdeturile. Ouale se bat bine cu condimentele apoi se adauga si miezul de la cele 2 felii de paine,verdeturile si se pune amestecul intr-o tigaie cu ulei incins si se prajeste pe foc mic. Cand se rumeneste pe o parte se intoarce cu ajutorul unei...

Orez cu ton

In Ton la 9 Mai 2010

se caleste ceapa in uleiul de masline, se adauga amestecul de legume si se calesc pana se dezgheata ,se adauga 1/2 ceasca apa si se lasa la foc mediu pana scade. se adauga sarea,piperul si curry dupa gust,tonul scurs de zeama si se amesteca usor. se mai tine 2 minute pe foc apoi se...

Shaorma de casa

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2010

Se caleste puiul si ardeiul, taiate fasii intr-o lingura de ulei. Se taie legumele in felii subtiri,lipia se incalzeste intr-o tigaie neunsa la foc mic.   Ingredientele se impart in patru  si se umple fiecare lipie .  Se asezoneaza cu maioneza, se ruleaza si se mananca....

Biscuiti sfaramiciosi cu fructe de padure

In Prajituri la 7 Mai 2010

 Oul se freaca cu zaharul pana devine o pasta,se incorporeaza uleiul putin cate putin.Separat se amesteca faina cernuta cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie. In tava de copt (neunsa) se indinde o foaie de 5 mm grosime dupa care facem 12 cercuri cu un pahar cu gura larga...

Omleta tricolora cu muschiulet de porc

In Porc la 7 Mai 2010

 se caleste ceapa,se adauga ardeiul tricolor taiat fasii, se calesc impreuna pana se inmoaie ardeiul apoi  se pun ouale batute cu sare si piper. se amesteca cu grija si se intoarce cu si mai multa grija. separat se prajeste muschiuletul taiat rondele, condimentat cu sare si piper....

Ciupercute picante

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2010

Se curata ciupercile. Piciorusele se toaca fin impreuna cu cateii de usturoi si ardeiul iute si se pun sa se caleasca in uleiul de masline. Se adauga jumatate din verdeturi tocate fin,sare si piper. Cu acest amestec se umplu palariile de ciuperca ,se aseaza deasupra cate o feliuta de cascaval...

Afisate 121 - 150 din 260 retete    

Postari recente

publicat la 04.11.2011

Orez cu carnita de porc la tigaie

publicat la 04.11.2011

Oua umplute

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Tie iti place sa vorbesti la telefon, însa nu-l deschizi niciodata pentru ca nu ai prieteni care sa te sune.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]