vero_closca

1

Bucataras
incepator

TULCEA

Bucataras din 17.03.2010

RETETE260
PRIETENI80
Retete

File de merluciu cu ciuperci

In Peste la 20 Apr 2010

se spala si se usuca pestele,se presara cu sare si piper,se da prin faina si se frige pe grill cate 2 minute pe fiecare parte.se pastreaza la cald. ceapa si prazul se curata,se spala si se taie rondele( prazul) iar ceapa marunt.se calesc in putin ulei de masline apoi se adauga o lingura de...

Mancarica mexicana

In Porc la 20 Apr 2010

se spala carnea,se usuca si se taie felii mai groase si se prajeste  usor in ulei pe ambele parti. ardeiul se spala si se taie julien si se adauga peste carne.usturoiul se curata ,se spala si se taie in segmente si se adauga peste ardei.se lasa sa se patrunda putin,apoi se pun rosiile si se...

Orez cu ciuperci

In Mancaruri de post la 16 Apr 2010

Se spala si se curata ciupercile si se taie felii,ceapa se curata si se taie marunt si se pune la calit in ulei.Cand devine sticloasa,se adauga ciupercile si se calesc pana scade tot sucul pe care il lasa. Se adauga orezul si apoi,pe rand cele 4 cesti de supa.Se lasa 30 minute acoperit cu...

Conopida pane

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2010

Se desface conopida in buchetele, se spala apoi se lasa in apa usor sarata pt 10 minute dupa care se pune la fiert cu un praf de sare. Cand e gata se pune sa se scurga bine intr-o strecuratoare. Din oua,faina,sare,piper si pudra de usturoi se prepara un aluat ca o smantana. Se trec buchetelele...

Bors cu dovlecei

In Supe/Ciorbe la 15 Apr 2010

se curata,se spala si se taie cubulete zarzavaturile,dovleceii in cuburi mai mari iar rosiile felii.intr-o oala se pune uleiul si se calesc zarzavaturile,apoi se adauga dovleceii si se stinge cu apa fierbinte.dupa 10 minute se adauga rosiile si se lasa sa fiarba pana sunt moi legumele.se toarna...

Prajitura cu iaurt si cocos

In Prajituri la 15 Apr 2010

Intr-un vas se amesteca 4 cani faina cu 3 cani zahar,3 cani iaurt,praful de copt si cele 3 oua. Se amesteca bine-bine aceste ingrediente si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se amesteca ultima cana de zahar cu o cana cocos si se presara peste aluat. Se introduce in cuptorul...

Salata de vinete

In Salate la 15 Apr 2010

Se spala vinetele,se usuca si se coc pe flacara de la aragaz ,pe foc iute. Se scoate miezul cu o lingura de lemn, se presara cu un praf de sare si se lasa intr-o strecuratoare de plastic  sa se scurga bine. Se pun pe un fund de lemn si se toaca bine cu un tocator de lemn. Se pun intr-un...

Pulpe de pui umplute cu ciuperci

In Pui la 15 Apr 2010

Speli si usuci pulpele apoi le presari cu sare si piper. Ciupercile le cureti, le tai marunt si le calesti putin in jumatate din cantitatea de ulei. Le lasi sa se racoreasca putin apoi le amesteci cu painea,oul,ceapa si patrunjelul tocate fin,sare si piper. Cu acest amestec umplii pulpele,le...

Salata de ciuperci

In Salate la 15 Apr 2010

speli,cureti si pui la fiert ciupercile in apa usor sarata.dupa ce au fiert ,le pui intr-o strecuratoare sa se scurga bine. prepari dresingul din usturoiul zdrobit,sucul de lamaie,ulei,sare si piper.pui ciupercile intr-o salatiera,torni dresingul peste ele,presari patrunjelul tocat...

Tocanita de vara

In Mancaruri de post la 14 Apr 2010

Se spala si se curata legumele. Intr-o craticioara se pune uleiul si ceapa taiata fin sa se caleasca usor,se adauga cartofii taiati in cuburi mari,apoi pe rand, fasolea taiata in segmente de 2 cm,dovleceii in cuburi mari,mazarea si spre final rosiile decojite si taiate cubulete mici. Se lasa...

Ciorba cu perisoare de peste

In Supe/Ciorbe la 13 Apr 2010

Zarzavatul si legumele se curata,se spala si se dau pe razatoarea mare sau se taie cubulete si se calesc in ulei 2-3 minute. Se sting cu supa de peste sau de legume si se lasa sa fiarba la foc mic pana se pregatesc perisoarele. Fileurile de peste se dau prin masina de tocat impreuna cu painea...

Macrou "marinat" in lapte

In Peste la 13 Apr 2010

Se curata pestele, se spala si se lasa peste noapte in lapte la frigider. Inainte de a se gati, se usuca cu un servet, se presara cu sare si piper,se da prin faina si se prajeste pe ambele parti. Se serveste cu mujdei de usturoi. Pestele pregatit astfel este mult mai fraged si nici nu mai are...

Ciorba de varza cu carnita de porc

In Supe/Ciorbe la 13 Apr 2010

Varza se taie fideluta,se freaca cu sare si sare de lamaie,se amesteca cu uleiul si se lasa sa se inmoaie. Preparata astfel,varza nu se mai lasa la fund. Carnea se taie cubulete si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Restul de legume se curata, se spala si se...

Tochitura de porc

In Porc la 13 Apr 2010

Speli si usuci carnea,o tai cubulete si o pui sa se caleasca usor intr-o cratita cu fund gros.Cand s-a albit pe toate partile adaugi ardeiul taiat cubulete mici,ceapa tocata fin si le lasi sa se inmoaie putin Apoi se adauga pasta de tomate diluata cu supa de legume,usturoiul tocat fin,piperul si...

Cotlet aromat

In Porc la 13 Apr 2010

Carnea se spala si se usuca cu un servet si se taie in 8 felii.se presara cu condimentele amestecate si se rumeneste in unt pe ambele parti pana devine aurie,la foc mediu...nu trebuie prajita prea tare. Se serveste cu cartofi prajiti,salata(de varza,de rosii)... Pofta mare!

Dovlecei cu patrunjel

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2010

Speli dovleceii apoi ii tai cubulete si-i pui sa se caleasca in uleiul incins,pe foc iute. Ii lasi cat sa se rumeneasca usor,ii presari cu sare,piper si ii servesti cu mult patrunjel tocat fin si mujdei de usturoi sau iaurt. Noua ne plac cu mujdei dar pt cei mici sunt mai buni cu iaurt.

Tocanita de ceapa cu pipote

In Pui la 12 Apr 2010

Cureti si speli pipotele si le pui intr-o cratita sa se caleasca pe foc mic in uleiul incins,adaugand daca e nevoie putina supa de legume sau apa fierbinte pana se inmoaie putin. ceapa se curata,se taie pestisori,se freaca cu sare apoi se adauga peste pipote, se pune si o cescuta de apa si se...

Saramura de caras

In Crap / Caras la 12 Apr 2010

Cureti,speli si usuci pestele,il crestezi si-l dai cu sare grunjoasa si putin ulei si-l frigi pe gratarul incins impreuna cu cepele verzi..Din usturoiul pisat,sare si ulei pregatesti un mujdei mai gros,ca o maioneza. Separat,intr-o cratita pui la fiert supa de legume iar cand clocoteste pui...

Aripioare cu boia si vin

In Pui la 12 Apr 2010

Speli aripioarele si le usuci cu un servet. Le pui intr-un castron si le amesteci cu uleiul,boiaua,sare si piper dupa gust si cateii de usturoi pisati. Le asezi intr-o tava ,torni vinul si le dai la cuptor cam 30 minute,pana scade vinul si se rumenesc usor. Serveste-le presarate cu marar tocat...

Ciorbita cu legume si piept de pui

In Ciorbe la 12 Apr 2010

Speli bine pieptul de pui , il tai cubulete si-l pui la fiert in apa rece...spumezi bine cand e nevoie. Legumele le cureti,le speli si le tai cubulete sau cum vrei tu si le pui la fiert dupa ce spumezi pieptul de pui. Lasi sa fiarba bine,bine si spre final adaugi rosiile date pe razatoare sau...

Orez cu pui si legume

In Pui la 12 Apr 2010

Speli bine carnea,o usuci cu un servet si o rumenesti usor in putin ulei de masline Apoi o pastrezi la cald. Legumele le cureti,le speli si le tai dupa preferinta apoi le pui sa se caleasca in uleiul de masline intr-o cratita cu fundul gros.Adaugi orezul,il calesti putin cu legumele apoi...

Legume la tigaie

In Mancaruri de post la 12 Apr 2010

Incingi uleiul si pui intai cartofii sa se caleasca. Adaugi ardeiul,ciupercile, apoi ceapa si usturoiul. Calesti usor legumele,cat sa se inmoaie putin,presari cu sare ,piper si cimbru si servesti.

Salata de varza cu kaiser

In Salate la 12 Apr 2010

Se taie varza fideluta si se freaca cu putina sare. Kaiserul se taie cubulete si se adauga langa varza. Se presara cu piper alb,se pune si maioneza. Se amesteca usor si se serveste!

Pachetele cu morun la gratar

In Peste la 12 Apr 2010

se curata,se spala si se usuca pestele si se pune la marinat pt 30 minute la frigider in 2 linguri ulei de masline,zeama de la jumatate de lamaie si putina sare si piper. din patrunjel,usturoi,piper,sucul de la jumatate de lamaie si restul de ulei de prepara la blender un sos verde.pestele se...

Orez cu varza acra

In Mancaruri de post la 11 Apr 2010

se spala,se scurge si se taie fideluta varza acra. ceapa se taie pestisori, ardeiul cubulete sau fasii si se calesc impreuna in ulei pana se inmoaie putin,apoi se adauga varza si se calesc inca 5 minute . se adauga orezul si pe rand cate o ceasca de supa.cand se termina supa se adauga sucul...

Pangasius cu sote de mazare

In Pangasius la 10 Apr 2010

se spala si se usuca pestele, se presara cu sare si piper ,se da prin faina si se prajeste in putin ulei de masline pe ambele parti pana devine auriu. separat,intr-o alta tigaie se pune restul de ulei,cei doi catei de usturoi putin zdrobiti,apoi mazarea si supa de legume. se tine pe foc mic...

Salata de varza cu morcov

In Salate la 10 Apr 2010

spala si curata legumele. morcovul si telina se dau pe razatoarea mare,varza se taie fideluta,apoi se amesteca si se presara cu sare si suc de lamaie. se adauga maioneza si piperul alb ,se amesteca usor si se serveste.

Ciupercute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2010

SPELI CIUPERCILE SUB JET DE APA RECE SI LE CURETI.LE INDEPARTEZI CU GRIJA PICIORUSELE,LE TOCI MARUNT,LA FEL PROCEDAND SI CU CEAPA.LE CALESTI IMPREUNA IN ULEI DE MASLINE PANA SCADE ZEAMA PE CARE O LASA CIUPERCILE,LE CONDIMENTEZI CU SARE SI PIPER SI CU ACEST AMESTEC UMPLII PALARIILE APOI LE ASEZI...

Salata de cruditati cu spanac

In Salate la 9 Apr 2010

SE SPALA SI SE CUTATA LEGUMELE.MORCOVUL,TELINA,MERELE SE DAU PE RAZATOAREA MARE IAR FRUNZELE DE SPANAC SE RUP, APOI TOATE SE PUN INTR-O SALATIERA.DIN SARE,PIPER,ULEI SI SUC DE LAMAIE SE PREPARA DRESINGUL CARE SE TOARNA PESTE LEGUME,SE AMESTECA...SI GATA SALATA! DELICIOASA SI PLINA DE VITAMINE!

Plachie dobrogeana

In Salau la 9 Apr 2010

SE CURATA ,SE SPALA SI SE USUCA PESTELE,SE CRESTEAZA ,SE CONDIMENTEAZA CU SARE SI PIPER ,SE DA PRIN FAINA SI SE PRAJESTE IN ULEI INCINS. CEAPA SE CURATA,SE TAIE MARUNT SI SE PUNE LA CALIT IN ALTA TIGAIE .CAND DEVINE AURIE, SE ADAUGA SUCUL DE ROSII,SARE SI PIPER DUPA GUST SI SE DA IN CLOCOT.SE...

Afisate 181 - 210 din 260 retete    

Postari recente

publicat la 04.11.2011

Orez cu carnita de porc la tigaie

publicat la 04.11.2011

Oua umplute

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Tie iti place sa vorbesti la telefon, însa nu-l deschizi niciodata pentru ca nu ai prieteni care sa te sune.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]