Placinta cu pui, ardei si ciuperci

de oanapl in Retete Delikat, 30 Iun 2018 | 3499 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • pentru umplutură:
  • 500 g piept de pui
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe mari
  • 1 borcan ciuperci
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 150 g cașcaval
  • sare condiment pentru pui Delikat
  • pătrunjel verde 
  • pentru uns:
  • Ou bătut
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pui, ardei si ciuperci:

Toci ceapa mărunt și o pui la călit în uleiul încins. Când ceapa s-a înmuiat puțin, adaugi carnea tocată, ardeiul tăiat cubulețe, condiment pentru pui Delikat, ciupercile tăiate cubulețe și pătrunjelul tocat. Pui sare după gust. Adaugi o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit, până când scade apa. Lași compoziția să se răcească, apoi adaugi ouăle mixate (păstrezi câteva linguri de compoziție pentru uns foaie de aluat de deasupra) și sare dacă mai este nevoie. Omogenizezi compoziția.

Tapetezi o tavă (20x30 cm) cu hârtie de copt și așezi jumătate din aluat în tavă. Dacă folosești o tavă mai mare, vor fi necesare 2 foi de aluat. Presari puțin pesmet, apoi presari jumătate din cașcavalul ras, torni deasupra compoziția de carne, presari restul de cașcaval ras și adaugi deasupra foaia de aluat, o înțepi din loc în loc și o ungi cu oul bătut. Înțepi aluatul din loc în loc cu o scobitoare (pentru a nu se umfla la copt), introduci tava în cuptor, la temperatură ridicată la început (circa 5 minute), apoi la foc potrivit şi lași până la coacerea completă, circa 40-45 de minute, până când plăcinta se rumenește frumos.



Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui, ardei si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel cu verdeturi