Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Reteta facuta de 2 ani deja, testata si aprobata.
Am facut reteta lui Andra, am eliminat numai zaharul.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/10/rosii-la-borcan-pentru-iarna.html
Pentru 6 borcane de 600 gr
Sterilizati borcanele si capacele la cuptor la 140°C timp de 20 de minute.
Capacele cu garnitura de cauciuc nu le puneti la cuptor , le puneti in apa fiarta cateva minute.
Se curata roșiile de piele (după ce le-am trecut prin apă clocotită) . Indepartati codita lor si partea verde si incepeti sa umpleti borcanele. Presati-le usor sa intre bine si sa lase sucul lor. Puneti o lingura de sare marina deasupra si varsati zeama deasupra lasata de rosiile decojite. Inchideti bine borcanele.
Puneti-le intr-o tava de cuptor fara sa se atinga si varsati 1-2 cani de apa fierbinte.
Puneti tava la cuptor in pozitie joasa. Am lasat 50 de minute la 120°C si apoi 2 ore in cuptorul inchis. Le-am scos, intors cu capacul in jos, acoperit cu o patura si lasat o noapte sa se raceasca. Puneti-le in camara la rece a 2-a zi. Le puteti utiliza iarna la mancaruri sau puteti face sos de pizza si de paste. Nu sarati mancarea caci rosiile sunt deja sarate.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult