Salam de casa

de laura_n in Mezel de casa, 26 Feb 2016 | 15970 vizualizari

 

95% carne, 5% (sare, o leguma, condimente, un strop de ulei de masline, si un pic de timp la dispozitie!

NU arata ca in galantare, nici membrana artificiala nu are, dar nici colorant carmin, nici nitrit de sodiu, si ce-i drept, nici nu rezista mai mult de o saptamana. Dar oricum, stiu ce mananc!

 

INGREDIENTE

  • 600 g gulas porc
  • 400 g pulpa vitel
  • 1 lgta sare
  • 1 morcov
  • 2 lg gris
  • chimen macinat
  • 4-5 lg ulei de masline
  • cimbru uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de casa:

Carnea se taie cuburi si se toaca la masina/ robot de carne. Se adauga sare, putin cimbru, putin chimen, gris, ulei de masline. Se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Daca doriti, puteti adauga ardei gras taiat cuburi, boia iute, etc.

Eu am preluat ideea de ambalare de la Jamila, astfel am impartit compozitia in 3. Am intins folie alimentara, am facut un sul din carne rulat in folie alimentara, legat la ambele capete, apoi le-am rulat in folie de aluminiu. 

Asezam salamurile intr-un vas de copt, le dam la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 1 ora. Lasam sa se tempereze asa ambalate, apoi le desfacem si le ambalam in hartie de copt. Le putem tavali prin boia dulce, sau alte condimente, in functie de gustul fiecaruia. 

Servim direct de la frigider, pentru micul dejun, sendvisuri sau pentru un platou de aperitive.

 

TIPS-URI

1

carne proaspata, un pic impanata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (24)

anca_rm 1

02.03.2016, 13:59

ce bun este , cel mai bun si stim ce mancam

dantes 1

05.03.2016, 06:38

Interesant,trebuie incercat cred ca este foarte bun

marcela1979 1

23.04.2016, 15:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de casa