Se prepara o mamaliga tare. Slanina se taie cubulete mici si se pune intr-o tigaie sa se prajasca. Sunt gata cand sunt crocante si toata grasimea din ele s-a topit.
Branza se farama bine cu o furculita.
Se ia un castron si se procedeaza astfel:
-se unge vazul cu grasime de la jumari, se...
Se taie capatana de brocoli in buchetele, dupa care se opareste in apa cu sare, 5 minute.
Separat, intr-o tigaie se pune uleiul de masline, untul, smantana, sarea si piperul.
Dupa ce da un clocot se pune brocoliul fiert in acest sos. Se mai da un clocot si se serveste ca garnitura la orice...
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in uleiul de masline. Se taie pieptul de pui cubulete, ciupercile feliute. Se pun peste ceapa la calit si se amesteca mereu ca sa nu se prinda. Daca ciupercile si carnea nu lasa putina zeama, atunci se adauga putina apa in compozitie, ca sa fiarba bine. Se...
Reteta de preparare a papanasilor
Se curata dovlecelul de coaja si seminte in cazul in care acestea sunt formate, dupa care se da pe razatoarea mare si se stoarce bine de zeama. Se amesteca dovlecelul ras cu restul ingredientelor. Trebuie sa rezulte o compozitie groasa ca un pandispan sau ca o...
Concurs "Amintiri din copilarie" Mamaliga cu branza si jumari ca la bunica din Salaj
Se prepara o mamaliga tare. Slanina se taie cubulete mici si se pune intr-o tigaie sa se prajasca. Sunt gata cand sunt crocante si toata grasimea din ele s-a topit. Branza se farama bine cu o furculita. Se ia un castron si se procedeaza astfel: -se unge vazul cu grasime de la jumari, se...
Brocoli cu sos de smantana
Se taie capatana de brocoli in buchetele, dupa care se opareste in apa cu sare, 5 minute. Separat, intr-o tigaie se pune uleiul de masline, untul, smantana, sarea si piperul. Dupa ce da un clocot se pune brocoliul fiert in acest sos. Se mai da un clocot si se serveste ca garnitura la orice...
Piept de pui cu ciuperci si smantana
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in uleiul de masline. Se taie pieptul de pui cubulete, ciupercile feliute. Se pun peste ceapa la calit si se amesteca mereu ca sa nu se prinda. Daca ciupercile si carnea nu lasa putina zeama, atunci se adauga putina apa in compozitie, ca sa fiarba bine. Se...
Reteta de preparare a papanasilor de dovlecei cu branza si marar
Reteta de preparare a papanasilor Se curata dovlecelul de coaja si seminte in cazul in care acestea sunt formate, dupa care se da pe razatoarea mare si se stoarce bine de zeama. Se amesteca dovlecelul ras cu restul ingredientelor. Trebuie sa rezulte o compozitie groasa ca un pandispan sau ca o...