Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2024 | 506 vizualizari

 

Încearcă această rețetă ușoară și delicioasă de placinte cu carne - o modalitate perfectă de a folosi carnea rămasă de la alte preparate și de a crea o gustare sau o masă rapidă pentru întreaga familie. Cu un amestec sățios de carne, ceapă și mozzarella învelit în foi de placinta fragede și rumenite, aceste gustări vor fi cu siguranță o încântare pentru toți!
Pentru aceste Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă ai nevoie de: carne ramasa, foi placinta, mozzarella, ou, ceapa si susan.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă:
  • Foi de plăcintă
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mare
  • Carne rămasă
  • felii mozzarela
  • boia dulce
  • Susan sau semințe (opțional)
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă:

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă:

Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius.

Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și călește ceapa tocată până devine aurie, condimentând cu sare, piper și boia dulce. Adaugă carnea ramasă și prăjește-o până se încălzește și capătă o culoare ușor rumenită.

Între timp, pregătește foile de plăcintă. Taie-le în fâșii lungi și late sau în funcție de preferințe. Așază la marginea fiecărei fâșii câte o lingură din compoziția de carne, adăugând câte o felie de mozzarella și împachetează-le sub formă de triunghiuri.


Așază plăcintele formate într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt.

Înmoaie o pensulă în oul bătut și unge fiecare plăcintă.

Presară semințele sau susanul peste plăcinte, dacă dorești.

Coace plăcintele în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15 - 20 de minute sau până când crusta devine frumoasă și aurie.

Servește-le calde și savurează-le!

Această rețetă simplă și delicioasă este o modalitate minunată de a folosi carnea rămasă și de a pregăti o gustare sau o masă rapidă și satisfăcătoare pentru întreaga familie.

Încearcă și rețeta de Trigoane cu ciuperci și cașcaval, un aperitiv super gustos sau rețeta de Samosa cu pui.

Îți recomandăm să încerci și rețeta de Trigoane cu brânză, foarte gustoase și bune.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta din secara cu spanac