alexandrinapop

1

Bucataras
incepator

Cluj Napoca

Bucataras din 13.11.2010

RETETE8
PRIETENI2
Articole

Pepenele galben

In Fructe, la: 1 Iul 2011

Ajuta tiroida, dar si alte glande Potrivit unor studii ale cercetatorilor francezi, pulpa fructului de pepene galben contine principii active cu structura asemanatoare tirozinei, care pot modifica activ secretia glandei tiroidei. Mai exact, aceste substante influenteaza direct iodarea...

Pepenele verde

In Fructe, la: 1 Iul 2011

Pepenele verde este unul din puţinele alimente cu un con­ţinut ridicat de licopen - pig­ment natural, care dă cu­loa­rea roşie şi care este un pu­ter­nic antioxidant.   Cu un aport caloric scă­zut, pepenele verde nu con­ţi­ne grăsimi şi este o...

Merele

In Fructe, la: 1 Iul 2011

Merele sunt de departe unele dintre cele mai consumate fructe din România. Nu toată lumea ştie însă care sunt proprietăţile curative ale acestora. Cu un conţinut ridicat de nutrienţi, merele reglează metabolismul şi greutatea corporală, albesc dinţii şi satisfac pofta de...

Bananele

In Fructe, la: 1 Iul 2011

Datorita continutului impresionant de potasiu, bananele sunt recomandate de doctori pacientilor cu lipsa de potasiu. O banana mare (25 cm) contine 602 mg potasiu si numai 140 calorii, 2 g proteine, 4 g fibra si 36 g carbohidrati. Nu este de mirare ca banana este considerata un aliment important...

Piersicile

In Fructe, la: 1 Iul 2011

Piersicile au un continut mare de vitamina C si provitamina A, vitaminele B3, B5 si E. Acestea mai au in componenta lor fier, magneziu, fosfor, zinc, iod, potasiu si seleniu. Contin, de asemenea, cantitati deloc neglijabile de fitonutrienti, antioxidanti si carotenoizi, fibre. Beneficii...

Caisele

In Fructe, la: 1 Iul 2011

Sursa importanta de vitamina A Consumate zilnic, caisele ajută la formarea oaselor la copiii rahitici şi cu întârzieri în creştere, sporesc reacţiile de autoapărare, prin întărirea sistemului imunitar, la bolnavii aflaţi în convalescenţă, la femeile...

Ciresele

In Fructe, la: 26 Iun 2011

Acest fruct carnos pare sa fi fost oferit de Natura doar pentru placerea pulpei sale zemoase. Insa din analize rezulta ca cireasa are o puternica actiune detoxifianta si depurativa care o recomanda reumaticilor, persoanelor care sufera de guta sau constipatie, artriticilor, celor cu litiaze...

Sfecla rosie

In Legume, la: 18 Feb 2011

Tratamente preventive * Boala canceroasa - sucul de sfecla, precum si sfecla cruda consumata in salate, sunt printre cele mai bune alimente pentru prevenirea bolii canceroase. Vitaminele (C, A, B1, B2), fibrele insolubile si flavonoidele continute de aceasta leguminoasa sunt tot atatea...

Afisate 1 - 8 din 8 articole    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Esti fierbinte!Tu trebuie sa fii cauza incalzirii globale.

 
 
 

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]