La Hanul pescarilor

Postat de Corinuta in Bucataras hai hui pe 26 Aug 2010, 16:18

La doar 3 km de centrul orasului Oradea, langa Saldabagiu de Munte se afla Hanul Pescarilor care este de fapt un "complex" turistic cu: restaurante, terasa, crama, pensiune, sala de nunti, manej, teren de fotbal si un lac destul de mare amenajat cu locuri de pescuit si chiar cu mese acoperite pentru picnic.

Hanul pescarilor l-am "descoperit" in 2006 chiar dupa deschidere - pe atunci nu avea atatea facilitati, doar un restaurant, cateva camere ptr cazare si lacul fumos amenajat. Am fost de atunci de mai multe ori cu prieteni dragi, cu ocazia unor aniversari sau doar sa luam o cina linistita in weekend, in aer liber.

Cel mai mult ne-a incantat decorul rustic....e mult verde cu multe flori, pe alee si in glastre, faptul ca proprietarii au stiut sa valorifice o veche cladire - parca inainte era un grajd, asa am auzit - pe care in loc s-o demoleze si sa ridice o constructie noua, asa cum se obisnuieste, au renovat-o si i-au pastrat farmecul. 

Amatorii de pescuit care vin aici pot pescui diferite specii de peste: crap, caras, somn, stiuca, babusca, salau. Vara, iubitorii de picnic isi pot aduce familia la unul din locurile amenajate cu gratar si lemne.

Dar, sa va povestesc despre restaurantul rustic, cu mese si scaune din lemn masiv, acoperite cu blanite, decorat cu variate obiecte vechi de la lampi cu gaz, la damigene si ulcele de lut....iti incanta ochiul si-ti bucura sufletul...parca te intorci in timp pe vremea bunicilor.

Cat despre mancare.....are specific romanesc dar si unguresc, e gustoasa si variata de la simple inele de ceapa pane, la pulpa de iepure cu sos de vanat, costite de miel la gratar sau purcelus intreg la cuptor sau la protap.

Noi ne-am dus mai mult pentru ca ne place pestele si aici am mancat cea mai buna supa de crap cu rosii, platou pentru patru persoane cu salau la gratar, somn umplut cu somon, crap prajit, salau umplut cu ton si rulat in bacon, cartofi natur, orez, placinta de cartofi. Le-am "udat" bineinteles cu un vin alb demisec, iar la desert le-am incercat pe cele unguresti cum ar fi "somloi galuska". 

Meniul restaurantului cu pozele preparatelor il gasiti aici, iar pe site sunt o gramada de poze cu locul acesta minunat.Eu n-am facut decat cateva cu telefonul mobil....

Daca ajungeti in Oradea, nu ratati o vizita in acest coltisor de rai, cine stie, poate va place si ramaneti cateva zile :)

Comentarii (21)

02.09.2010, 15:07

Multumesc Nadina!

02.09.2010, 15:30

Nadina...deja sunt doua persoane care te asteapta cu mare drag in Oradea...asa ca...vino

11.09.2010, 10:55

Da Nadina, VINO!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia