Piersici

Postat de Miha in Fructe pe 23 Oct 2009, 12:50

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Piersici

Stimuleaza sucurile gastrice, avand astfel proprietati diuretice si laxative.

Sezonul piersicilor e in lunile iulie si august.

Atunci cand cumparati piersici, alegeti-le pe cele cu goaja ferma si fara lovituri. Evitati-le pe cele verzi, chiar daca ele se inmoaie dupa ce sunt culese, vor fi destul de acre.

Deoarece sunt foarte perisabile cumparati doar atat cat sa consumati in decurs de cateva zile. La temperatura camerei vor rezista in jur de 3-4 zile, iar daca le pastrati la frigider vor rezista cu 1-2 zile mai mult. Nu le spalati decat inainte de a le manca.

Se foloseste la produse de patiserie si deserturi ( jeleu, gem, compot, inghetata), dar si intr-o mare varietate de feluri de mancare cu carne de pui, de porc sau fructe de mare.

Pulpa piersicii se innegreste imediat ce a fost expusa la aer, astfel incat e recomandat a fi consumata imediat sau stropita cu suc de lamaie.

Samburii de piersica au un continut ridicat de acid cianhidric, astfel trebuie de evitat consumul, iar inainte de fierbere sau conservare sa se elimine.

Retete recomandate:

Gem de piersici

Inghetata de nectarine si piersici

Prajitura cu mousse de ciocolata si piersici

Tort Diplomat

 

 

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Gogosari pentru iarna

pe 20.09 la 18:07

Banana Bread - Rețetă pufoasă și aromată, simplu de făcut acasă

pe 20.09 la 17:34

Plăcintă turnată cu brânză - Cea mai rapidă și mai gustoasă rețetă

pe 20.09 la 17:01

Salată cu smochine și brânză camembert - Rețeta delicioasă și rafinată

pe 20.09 la 10:27

Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat

pe 19.09 la 10:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]