Humus cu avocado

de simona72 in Mancaruri de post, 10 Apr 2019 | 7903 vizualizari

 

Prea il face toata lumea :)))) Oricum, mie im i place maxim si nu doar cu avocado, ci in diverse combinatii. 

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati avocado bine copt
  • 100 gr naut (nefiert am folosit eu)
  • Sare roz de Himalaya
  • Piper proaspat rasnit
  • 70-80 ml ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 lingurite pasta tahini (pasta de susan)
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • 20-30 ml apa in care a fiert nautul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus cu avocado:

Pentru ca nu am folosit o conserva, timpul de preparare a fost mai lung.

Am pus de seara pana dimineata nautul la inmuiat in apa calduta. Am scurs apa in care a stat peste noapte, am pus apa curata si l-am fiert pana a devenit moale (se zdrobeste usor intre 2 degete).

In vasul unui robot de bucatarie se pune avocado, uleiul de masline, usturoiul taiat felii, zeama de lamaie, sarea si piperul. Pornim robotul pentru cateva secunde pana obtinem o pasta fina. Adaugam nautul fiert si scurs de apa, pasta tahini si pornim din nou robotul pana toate ingredientele sunt pine pasirate. Pasta obtinuta este mai groasa, asa ca o subtiem cu 2-3 linguri de apa in care am fiert nautul. Pentru ultima oara mixam ingredietele.

Pasta se pune intr-un bol, se adauga deasupra pentru decor boabe fierte de naut, felii de avocado, asezonam totul cu putin piper rasnit si stropim cu ulei de masline(eu am folosit un ulei de masline infuzat cu ardei iute).  Gustul e divin, iar culorea verzulie este exact pe gustul meu J Se serveste cu lipie sau paine prajita. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus cu avocado" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rondele de cartofi copti cu crema de avocado