4 beneficii mai puțin știute ale consumului moderat de bere

Postat de ThePublicAdvisors in Cu de toate pe 4 Mar 2016, 13:41

Studiile internaționale publicate de-a lungul timpului au indicat posibile beneficii ale consumului moderat de bere, de la reducerea incidenței ulcerului, până la rehidratarea organismului după efort fizic. Pe lângă acestea, există și beneficii mai puțin cunoscute ale consumului moderat de bere, precum faptul că poate ajuta sistemul imunitar în lupta cu agenții patogeni și poate reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare. Totodată, un consum moderat de bere poate fi benefic pentru sistemul osos și poate favoriza memoria pe termen scurt.

Berea, în cantități moderate, poate contribui la întărirea sistemul imunitar al organismului

Cu un conținut semnificativ de vitamine din tip B, precum vitaminele: B6 și B9, atunci când este consumată cu moderație de către adulți sănătoși poate contribui la îmbunătățirea răspunsul sistemului imunitar al acestora la entități responsabile de transmiterea bolilor infecțioase.

Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, comentează acest efect mai puțin cunoscut al consumului moderat de bere asupra întăririi sistemului imunitar: “Cerealele reprezintă unul dintre ingredientele naturale de bază ale berii, transformând-o practic într-o sursă de vitamine pentru organism. Berea este bogată în special în vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina (B6) și acid folic (B9). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmată în timp prin studii care au demonstrat o absorbţie ridicată a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere în dietă, acest fapt putând să contribuie la o rezistență sporită a sistemului imunitar."

Consumată cu moderație, berea poate reduce riscul de apariție al afecțiunilor cardiovasculare

Consumul moderat de bere ar putea reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare. Acest fapt s-ar putea datora ingredientelor naturale din care este făcută berea și a cantității mici de sodiu pe care o conține, fiind cunoscută relația dintre creșterea tensiunii arteriale și consumul de alimente cu un înalt conținut de sare.

Berea, un posibil aliat al sistemului osos

Sursă bogată de siliciu organic, element-cheie în procesul de creștere a densității minerale la nivelul structurii osoase, berea, consumată cu moderație, ar putea favoriza sănătatea sistemului osos. Aceasta poate deveni chiar un posibil aliat în lupta cu osteoporoza, boală a sistemului scheletal caracterizată prin masa osoasă scăzuta și deteriorarea țesuturilor osoase.

Consumată moderat, berea ar putea favoriza memoria pe termen scurt

Studii științifice au indicat faptul că un consum moderat de bere poate favoriza și procesele de memorare, asigurând încorporarea datelor recente în memoria pe termen lung. Mai exact, eforturile de cercetare au evidențiat faptul că un consum moderat de bere ar putea permite o creștere a folosirii dinamice a tuturor resurselor de atenție ale sistemului nervos central.

Specialiștii atrag atenția că secretul pentru obținerea unor efecte benefice organismului constă în moderație, nutriţioniştii recomandând un consum de 330 ml în cazul femeilor și 660 ml în cazul bărbaților.

Centrul de Studii despre Bere Sănătate şi Nutriţie

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar general, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.

Înfiinţat în luna decembrie a anului 2011 şi lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunității medicale şi a publicului larg.

 

Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din țară, Centrul finanțează anual studii de cercetare în domeniu, sub forma de burse acordate studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstă. Toate detaliile privind structura şi componenţa Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie pot fi găsite la adresa: www.beresanatatenutritie.ro.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!