Cardamom

Postat de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Condimente pe 18 Feb 2013, 22:37

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

O noua lectie despre un condiment, mai mult sau mai putin cunoscut. Eu personal l-am folosit in praline, in glazura de ciocolata, in blat de briose si da o aroma exotica preparatelor.
Pe scurt, intrebuintarile culinare si proprietatile curative:

Se poate folosi, in functie de preferinte, atat in preparate dulci, cat si in mancaruri usor sarate, pentru a le oferi un gust picant. In tarile arabe, cafeaua este aromatizata cu cardamom si crema de lapte si este considerat un semn de ospitalitate. In tarile scadinave in schimb, aproape toate preparatele dulci din patiserie contin cardamom, fiind echivalentul scortisoarei. Se poate folosi si in supe sau in salate de fructe. Este indispensabil in sosul curry, servit cu pui si garnituri din legume, in bucataria indiana si nord-africana. Se potriveste deci cu supe, carne de pui, salate de fructe, orez, pireuri, pateuri sau fripturi. Se imbina foarte bine cu scortisoara pentru prepararea turtei dulci. Pentru un mix delicios pentru prajituri se combina zaharul, scortisoara si cardamomul. Pentru ceai se presara 2-3 seminte de cardamom in apa clocotita si se lasa zece minute la infuzare.

Cardamomul reprezinta intrebuintari medicinale de mii de ani. Este cunoscut pentru abilitatea sa de a ameliora diverse probleme digestive si boli ale stomacului. Este un remediu potrivit in cazul indigestiei sau a astmului si bronsitei. Se poate folosi pentru a scapa de respiratia urat mirositoare, curatarea dintilor sau pentru tratarea problemelor gingiei.

Se depoziteaza in borcanase ermetice pentru a-i pastra aroma. De preferat sa se pastreze in semintele intregi (in pastai) pentru a nu-si pierde aroma daca sunt zdrobite.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii (2)

31.10.2013, 20:03

Bun articolul, iubesc toate condimentele posibile, il folosesc sipe acesta mai ales in cafea. Tot asa am aflat de la o prietena care este in afara tarii si de atunci il folosesc. L-am mai folosit la torturi de ciocolata, dulciuri si orez. Foarte sanatos.

06.11.2013, 10:33

Susu ma bucur sa constat ca mai sunt iubitori de cardamon.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!