Ce sa faci de Paste

Postat de SanatateAcasa in Dieta pe 10 Apr 2012, 19:38

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Bucuria trairii evenimentul special ne determina pe tot mai multi dintre noi sa nu dam importanta unor detalii marunte, sa gresim fara voia noastra. Iata de ce, ca sa nu existe neplaceri de Sfintele Sarbatori de Paste, iti ofer o lista a greselilor culinare pe care trebuie sa le eviti.Un sandvis inainte

Evita sa mergi la tot felul de petreceri fara sa fi consumat macar un sandvis sau un fruct, ori cateva seminte, nuci inainte. Senzatia de stomac gol iti va alimenta foamea, ti-o va potenta, astfel incat vei fi tentat sa consumi multa hrana, ceea ce ar putea sa te ingrase, mai ales ca preparatele din aceasta perioada abunda in grasimi.

Portii mici

Daca iti fac cu ochiul multe dintre preparatele asezate frumos pe masa, nu te servi din abundenta. Pune-ti separat, pe o farfurie, foarte putin din fiecare, practic vei degusta preparatele, nu te vei indestula. Conteaza doar sa gusti putin pentru a nu-ti nega poftele, nu pentru a te hrani pana la refuz.

Putin alcool

Nu consuma alcool pe stomacul gol, s-ar putea sa te imbeti mai repede. De aceea trebuie sa consumi un sandvis inainte de asta. In plus, incearca sa nu gusti din toate bauturile alcoolice, asta te va face sa te simti foarte rau. Limiteaza-te la doua pahare daca esti barbat, in schimb, daca esti femeie, bea doar un pahar.

Daca gazda te serveste cu tot felul de bauturi, nu e musai sa le termini. Poti din politete sa-ti inmoi usor buzele, lasand mai tarziu paharul pe o masa, undeva.

Diversitate culinara, nu obsesie

Daca vei avea tendinta sa mananci numai fripturi, oua si deserturi, vei face excese. Excesul de grasimi va afecta digestia, vei avea senzatia de stomac plin, vei avea dureri, ameteli, nu te vei simti in regula. De aceea va trebui sa mananci diversificat in aceste zile de sarbatoare. Astfel, la inceput de masa poti ciocni un ou rosu, limiteaza-te totusi la 2 pe zi, serveste musai la pranz o salata mare pentru vitamine, minerale, antioxidanti, te vei detoxifia, vei ajuta stomacul sa digere mai usor hrana.

Serveste zi de zi macar 8-9 pahare cu lichide: ceai verde, ceai de ghimbir, ceai de menta, ceai de sunatoate, apa plata, apa minerala etc.

La pranz poti servi o bucata mica (circa 200 de grame) de friptura, fara sosuri grele, grase. Serveste alaturi paine integrala, fibrele vor ajuta si ele digestia. Evita totusi sosurile foarte grase, mixturile din aceasta perioada. Ai grija la tocaturi, ingreuneaza digestia!

La desert poti servi putin cozonac, cu mentiunea sa aiba in compozitie faina integrala.

Cina trebuie sa fie light: supa, salata etc In niciun caz fripturi.

Un singur fel de proteine

Nu combina mai multe proteine la o masa: branza, lapte, iaurt, oua, carne de miel, peste, ied, vita etc. Daca vei manca foarte multe proteine, din surse diferite, ne referim la carne, vei avea probleme cu digestia. Fiecare tip de carne cere un anumit interval de digestie. Deci, un singur fel de carne.

Exercitii pentru digestie

Dupa masa, nu te culca. Plimba-te prin parc, fii activ, astfel vei ajuta digestia.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Comentarii (1)

12.04.2012, 11:43

te rog frumos pune si sursa daca e cazul.
ps. cum sa nu ma culc dupa masa ca ma ia un sooooomn )))))

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!