Cele mai frumoase oua vopsite pentru Pasti - 15 retete care sa te inspire

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 12 Apr 2016, 11:16

Articol pe placul a 31 bucatarasi
comenteaza

Oul vopsit este simbolul celei mai importante sarbatori a crestinatatii: Pastile.

Insasi esenta acestei sarbatori sta in ciocnitul oualor vopsite si in urarea: "Hristos a inviat!" / "Adevarat a inviat!"

Insa, obiceiul oualor vopsite este unul mult mai vechi, cu radacini in Asia, si care a fost adoptat si incarcat cu simbolostica religioasa de catre crestini.

In Roma Antica, tinerii vopseau ouale in rosu si le trimiteau celor dragi, cu ocazia sarbatorii lui Ianus. Nordicii aveau obiceiul de a tine in buzunare oua rosii cand trageau prima brazda de plug primavara.

La romani, ouale rosii au devenit simbolul sarbatorii dedicate Invierii Domnului. Explicatia colorarii lor este ca Maica Domnului, cand a mers sa-si planga fiul rastignit pe cruce, a asezat un cos cu oua la picioarele fiului ei, iar acestea s-au colorat de la sangele ranilor lui Iisus.

Insa, acestea nu trebuie vopsite doar in rosu, celelalte culori avand si ele semnificatii importante. De exemplu, verdele simbolizeaza prospetime si speranta; Albastrul, sanatate, vitalitate; Negru, statornicie, eternitate; Galben, lumina, fericire, ospitalitate etc.

Cititi mai multe despre si semnificatia oualor vopsite de Pasti la romani si obiceiurile din jurul lor.

In cele ce urmeaza va prezentam cateva "retete" / metode prin care puteti obtine cele mai frumoase oua vopsite de Pasti: 

1. Oua rosii, vopsite cu vopsea tipografica

2. Oua vopsite cu coji de ceapa

3. Oua rosii vopsite cu vopsea lichida 

4. Oua vopsite cu hartie creponata

5. Oua vopsite ecologic

6. Oua vopsite si machiate

7. Oua vopsite cu turmeric

8. Oua rosii cu vopsea Carmin

9. Oua cu tenta aurie

10.  Oua vopsite cu coji de ceapa

11. Oua vopsite cu afine

12. Oua de prepelita vopsite

13. Oua marmorate

14. Oua decorate

15. Oua decorate pentru copii

Sursa foto: mispillionarts.org

Comentarii (4)

12.04.2016, 11:44

Si eu m-am oferit sa-i caut OO-le dar nu m-a bagat in seama...

12.04.2016, 16:29

Uite Cleme ca te-a bagat

12.04.2016, 17:29

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!