Chef cu lautari intr-o crasma din Viena (Grinzing)

Postat de Catalin in Bucataras hai hui pe 19 Mai 2010, 00:45

O damigeana si-un pahar si un lautaaaar, as petrece-asa pana la ziuaaaaaaa! Willkommen in Wien! Ia mai toarna-un paharel, sa ne-nveselim nitel! Viena e mareata, coplesitoare, grandioasa. Iar cand obosesti de cultura + istorie + muzica clasica, iei frumos tramvaiul 38 de la Schottentor - Universitaet pana la capat si ajungi in Grinzing, o suburbie faimoasa pentru crasmele sale. Gasesti una la fiecare 20 de metri, aproape toate dotate cu lautari.

Sase bucatarasi cu chef de viata au poposit aici intr-o seara de decembrie. De la statia finala am mers vreo 200 de metri si am dat buzna intr-o carciuma din care razbateau acorduri vesele de vioara si clinchet de furculite. Buna alegere. "Heuriger Reinprecht" a fost locul perfect pentru o seara de pomina. Mese simple, de lemn, incaperea decorata fara fite, dar foarte autentic. Preturi omenesti, atmosfera foarte relaxata.

Mancare excelenta, muzica la fel, vinul senzational. Un acordeonist si-un nene c-o vioara au facut show. Programul artistic presupune o reprezentatie "la liber", in mijlocul salii, apoi traseu din masa-n masa si adaptarea repertoriului la nationalitatea mesenilor. Ne-am infruptat din snitele vieneze aurii, gulas si apfelstrudel, iar muzicantii susurau la urechile noastre acorduri din "Sanie cu zurgalai", "Ionel, Ionelule" si "Fetite dulci ca-n Bucuresti". Se pricepeau austriecii, nu gluma! Spectacol total, intretinut si incurajat de un vin fa-bu-los, facut in casa! Dulce si buuuuuun, mama-mama! Scump, e-adevarat (20 de euro sticla de 0,5), dar, repet, fa-bu-los.

V-as spune mai multe, dar nu-mi mai amintesc mare lucru. Aaa, ba da. Vinul ala home-made, premiat la nu stiu cate concursuri, a fost super! :))) Abia ne-am dat dusi din Grinzing dupa vreo 4 ore de chef. Am parcurs ceva mai greu cei 200 de metri pana la statia de tramvai, pentru ca vinul ala fa-bu-los se ingramadise in gleznele noastre. Nu stiu de ce, dar totul ni se parea foarte amuzant in momentele alea, motiv pentru care am ras cu lacrimi vreo juma' de ora fara sa ne mai amintim apoi gluma :))). Pentru doritori, exista si poze cu noi euforici, dar costa 1.000 de euro pixelul. Se baga careva? Deocamdata nu? Ok, atunci multumiti-va cu cateva fotografii potolite din seara noastra de pomina la Grinzing. O damigeana si-un pahaaaar ...

Comentarii (24)

21.05.2010, 17:53

Nici vorba. O incurajez

21.05.2010, 17:54

Sa-nteleg ca nu merge nimeni la Grinzing? O sa ma lupt singur cu butoaiele de vin p-acolo?

21.07.2010, 18:26

mama mama ce de mancarica ce portii generoase imi place

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!