Chimenul-condimentul cu proprietati curative

Postat de Bya Ralu in Condimente pe 13 Ian 2012, 23:39

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza
Chimenul-condimentul cu proprietati curative

Chimenul se regaseste in sertarul cu condimente din orice bucatarie. Acesta este foarte sanatos si la indemana oricui. Pe vremuri, din chimen se producea si o bauturaspirtoasa, pe care o consumau pentru a se incalzi si a-si pune sangele in circulatie vizitiii, care asteptau in locul de deasupra  trasurii, in ger si zapada, trecatori si posibili clienti.

Chimenul creste in natura, pe campii, insa este mai bine sa fie cultivat chiar de noi  sau procurat de la magazinele de specialitate, daca dorim sa-l folosim drept condiment in bucatarie.

In caz de uz medicinal, chimenul este cultivat intr-un mod profesional pe terenuri aflate in permanenta supraveghere a specialistilor. Chimenul negru provine din Egipt si din Turcia, iar fructele coapte si semintele sunt recoltate in mijlocul verii.

Efectele curative ale chimenului ajuta impotriva urmatoarelor afectiuni:

- aerofagiei
- respiratie urat mirositoare
- dureri de stomac
- probleme cu ficatul si cu fierea
- dureri de dinti, urechi si de cap

Comentarii (9)

14.01.2012, 16:44

15.01.2012, 15:54

15.01.2012, 21:19

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!