Cum să confiezi coaja de portocală

Postat de Lau in Tipsuri pe 29 Oct 2011, 21:48

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza
Cum să confiezi coaja de portocală

Nu e deloc complicat să confiezi coaja de portocală, pe care apoi o poţi folosi pentru diverse deserturi. Ai nevoie de 3 portocale, 215g de zahăr tos şi 60ml de apă.

Pasul 1 - Decojeşte portocalele cu ajutorul unui cutit ascuţit. Taie coaja în fâşii subţiri.

Pasul 2 - Opăreşte timp de 10 secunde coaja de portocală într-o crăticioară cu apă fiartă. Aruncă apa şi repetă încă odată.

Pasul 3 - Pune apa şi zahărul la fiert într-o crăticioară, la foc mic. Amestecă până zahărul s-a dizolvat şi siropul a început să fiarbă. Adaugă coaja de portocală şi lasă totul să clocotească 5-10 minute, fără să mai amesteci, până ce coaja devine uşor transparentă.

Pasul 4 - Tapetează o tavă cu hârtie de pergament şi scoate coaja de portocală cu ajutorul unui cleşte pe tava astfel pregatită. Las-o să se răcească şi apoi foloseşte-o după plac, în prăjituri sau pe post de snack delicios.

Comentarii (1)

30.01.2012, 14:01

Minunată reţeta asta, mai ales că acum este sezonul portocalelor. Cât timp se poate păstra coaja confiată şi în ce condiţii?

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!