Cum sa folosesti o lamaie in 6 moduri care sa-ti faca viata mai usoara in bucatarie

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 6 Aug 2015, 11:26

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Lamaia este buna pentru limonade, pentru dressinguri de salate si prajituri, dar are si niste proprietati "magice" care-ti pot face viata mult mai usoara in bucatarie.

Mai jos ai 6 metode inedite de a folosi o lamaie in bucatarie:  

1. Zeama de lamaie este perfecta pentru curatatul tocatorului. Dupa ce ai taiat ceapa, morcovi, ardei si vrei sa scoti mirosul si petele de culoare de pe tocatorul de lemn, tot ce trebuie sa faci este sa pui niste sare si sa storci o jumatate de lamaie. Apoi, freci bine tocatorul si petele si mirosurile dispar.

De asemenea, zeama de lamaie face minuni si pentru lingurile de lemn. Daca le freci cu zeama de lamaie, vei vedea ca acestea vor deveni mai lucioase si "sanatoase".

2. Pentru a tine mustele departe de bucatarie, taie o lamaie in doua si infige in miezul ei cateva cuisoare. Vei vedea ca mustele si musculitele vor disparea ca prin minune.

3. Daca ai frunze de salata sau de spanac (sau orice verzituri) care s-au inmuiat, nu trebuie decat sa pui niste apa cu gheata intr-un bol, sa storci zeama de la o jumatate de lamaie si sa pui frunzele in acest "tratament". In 20-30 de minute frunzele isi vor recapata vigoarea. 

4. Adauga un pic de coaja de lamaie in borcanul cu zahar brun pentru ca acesta sa nu se mai intareasca in cocoloase. 

5. Ca sa impiedici fructele taiate sa se inegreasca, stoarce pe ele un pic de zeama de lamaie. 

6. Atunci cand tai usturoi sau ceapa, mirosul poate sa-ti ramana pe maini chiar si cateva zile, oricat de mult te-ai spala cu sapun si detergenti lichizi. Insa, daca te speli cu un pic de zeama de lamaie, mirosul va disparea imediat. 

Sursa foto: cupcakepedia.com

Comentarii (4)

06.08.2015, 20:18

10.08.2015, 14:05

15.08.2015, 11:14

De retinut!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!