Cum se prajeste corect pestele file

Postat de AlexTeacher in Tehnici pe 28 Apr 2017, 17:52

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Mai intai scoate toate oasele.  Apoi taie pestele in bucati de 100 -120 grame, portia potrivita. 

Fa cate 2 crestaturi pe partea nu pielea, nu foarte adanci. Pielea crocanta a pestelui mai este denumita si “baconul marii”.

Condimenteaza fileurile cu sare si piper.

Tigaia trebuie sa fie foarte bine incinsa, pentru ca pestele sa nu se lipeasca. Toarna putin ulei de masline si pune fileu cu pielea in jos, apasand foarte bine cu o spatula, pentru a nu se strange.

In momentul in care s-a gatit 3 sferturi, intoarce file-ul, stoarce fresh de lamaie deasupra si ia tigaia de pe foc. Lasa pestele sa se gateasca in caldura din tigaie inca 1-2 minute.

 

Scoate pestele pe un servetel, pentru a absorbi din ulei si apoi ai un file perfect prajit. 

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii (5)

28.04.2017, 22:30

02.05.2017, 18:41

Poate parea simplu in aparenta, dar iese mult mai ok pregatit asa!

02.05.2017, 18:42

Sa incercati si voi acasa!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!