Cura cu spanac

Postat de SanatateAcasa in Dieta pe 10 Apr 2012, 19:43

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Cura cu spanac

Istorie

Stiau oare stramosii nostri ca spanacul este atat de bun pentru organism? O sa va mire raspunsul, dar stiau. In popor era cunoscut sub numele de”matura intestinului”, tocmai datorita proprietatilor sale de curatare a organismului. Ba mai mult, se stia si cum trebuie gatit. Acesta nu trebuie fiert, caci isi pierde din nutrienti, daca isi schimba culoarea, inseamna ca este toxic. Ca servit in salate, deci proaspat, sau la aburi este cel mai indicat.

Spanacul, capsula de sanatate

Lista nutrientilor pe care ii contine spanacul este lunga. Cu toate ca, multi am inclina balanta inspre carne, dar nu este asa, si legumele, si vegetalele au secretele lor. Iata ce contine spanacul: sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, fier, iod, clorofila, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B12, acid folic, aminoacizi, glucide, proteide, lipide, mucilagii.

Cat priveste intrebuintarile, acesta este recomandat pentru intarirea sistemului imunitar, deci inslenirea virusilor si bacteriilor, si tonic. Previne imbatranirea creierului, afectiunile legate de pierderea memoriei. Elimina toxinele, in special de la nivelul tubului digestiv. Aduce un aport de vitamine si minerale, ceea ce il recomanda ca si remineralizant natural pentru organism. Stimuleaza secretiile gastrice si pancreatice, ajuta digestia. Este recomandat copiilor care sufera de giarda, care au viermi intestinali, intrucat spanacul ajuta la eliminarea acestora.

In plus, este recomandat in: stari de convalescenta, astenie, anemie, depresie, in carente de vitamine, diabet, hipertensiune, pentru fluidizarea sangelui, in afectiuni renale, in afectiuni cardiace, guta, cistita, insuficienta renala, rahitism, obezitate si prostatita. Poate fi folosit extern, ca si tonic, detoxifiant si bun curatator al tenului.

Mod de folosire

Se poate folosi atat proaspat, in salate, dar si sub forma de suc. Sucul ajuta in bolile de digestie, in usurarea acesteia, este recomandat in depresii. In plus, salata de spanac este foarte buna in astenii, anemie, rahitism-deci boli care sunt cauzate de o destabilizare a balantei de nutrienti in organism.

In depresii, se recomanda cate un pahar cu suc, servit in fiecare dimineata. Tot sucul de spanac mai este utilizat in vindecarea gingivitei-sangerarea gingiilor, dar si in migrene.

sursa soto: http://www.sxc.hu/

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!