Despre meniuri

Postat de Constelatialeu in Tipsuri pe 26 Ian 2013, 21:54

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

In luna mai a anului trecut am facut un curs de receptioner in turism.Printre temele care ni s-au prezentat, a fost un capitol despre alimentatie.Am retinut cateva chestii care mi s-au parut interesante.

ISTORIA MENIULUI

Meniul clasic s-a constituit in restaurantele franceze inca de  la sfarsitul secolului 18 si a ajuns la apogeu la mijlocul secolului 19.Intrucat patronii de restaurante,devenite renumite,erau cel mai adesea fosti bucatari de la curtea regala sau al marii nobilimi,meniurile concepute reproduceau fastul si opulenta de la curte,find adresate unei clientele privilegiate.

Meniul modern.Componentele lui se bazeaza pe structura meniului clasic dupa serviciul rusesc,in care transpare clar vechiul serviciu francez,dar se tine cont mai mult de conceptele moderne de nutritie.Dupa numarul de preparate meniurile pot fi:

-meniul zilei-3 feluri,adica meniu de baza folosit la mesele zi de zi

-meniul extins-4-5 feluri

-meniul festiv-6 sau mai muklte feluri-meniu pentru mese oficiale,banchete,etc.

Exemplu de meniu pentru dineu de gala ,restaurant 4 stele

-Cockteil fructe de mare

-Consomme Rossini

-Morun la gratar,cartofi natur

-Careu de batal,orez taranesc in timbal,Piure de spanac

-Cammembert,Emmental,Roquefort

-Parfait de praline

-Tort maresal

-Migdale,fistic

-Fructe proaspete de sezon

-Gin Gordon`s,Bitter Campari,Vodca absolut Blue,Kindley,Suc de portocale

-Sampanie Moet et Chandon Dom Perignon,Dry Muscat Jidvei 2001

-Cabernet samburesti 2000

-Coniac remy martin louis XIII

-Apa minerala/plata

Urmatoare postare despre grupele de preparate culinare.

Comentarii (4)

26.01.2013, 22:19

Adnia.Am zis sa impart cu voi ce am invatat de la altii.

26.01.2013, 22:20

Interesant!

27.01.2013, 02:04

foarte interesant articolul

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia