Elixirul Inimii – Elixirul cu Lamaie si Usturoi

Postat de botcrina in Cu de toate pe 22 Feb 2014, 10:46

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Iata o combinatie puternica intre usturoi, lamaie si apa, o reteta miraculoasa si usor de preparat care iti scade colesterolul si iti tine inima sanatoasa. Descopera si tu puterile vindecatoare ale 'Elixirul inimii', un tratament naturist remarcabil cu traditie de sute de ani in medicina populara nemteasca.

“Lasa mancarea sa iti fie medicament...” (Hipocrat)

Iata o combinatie puternica intre usturoi, lamaie si apa, o reteta miraculoasa si usor de preparat care iti scade colesterolul si iti tine inima sanatoasa.

Descopera si tu puterile vindecatoare ale bauturii cunoscute sub numele de 'elixirul inimii', un tratament naturist remarcabil cu traditie de sute de ani in medicina populara nemteasca.

Acest tratament ieftin si sanatos, avand la baza lamaia si usturoiul, ar trebui urmat o data pe an.

Are un efect detoxifiant si de curatare, reintinerind organismul din interior. Unul din aspectele de baza pentru care este atat de apreciat in medicina populara este efectul sau in scaderea colesterolului, dar si in mentinerea sanatatii inimii si a tensiunii arteriale optime.

Reteta Elixir cu Lamaie si Usturoi 

Ingrediente:

• 30 de catei de usturoi (opteaza pentru usturoiul bio sau cel cumparat de la tarani)

• 5 lamai organice (se vor folosi cu tot cu coaja)

• 1 litru de apa (preferabil cat mai pura, apa de izvor sau apa plata de calitate buna)

Curata cateii de usturoi si taie lamaile in jumatati sau sferturi, fara a le curata insa de coaja. Pune ingredientele intr-un blender si marunteste-le pana cand obtii un piure. Dupa aceea, fierbe continutul intr-o oala (sau cratita) in care ai turnat 1 litru de apa.

Atentie! Este esential sa fiarba doar pentru o perioada scurta de timp.

Trebuie sa dea doar intr-un clocot si, imediat dupa ce a inceput sa fiarba, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca lent, in mod natural. Dupa ce s-a racit si a ajuns la temperatura camerei, pune bautura in sticle sau borcane de sticla si pastreaz-o in frigider.

Consistenta bauturii ar trebui sa fie cea a unui lapte condensat, dens.

Cum se consuma Bautura cu Lamaie si Usturoi

Se consuma jumatate de cana (sau o ceasca) de bautura cu lamaie si usturoi 1 data pe zi, cu 2 ore inainte sau dupa masa principala, timp de 3 saptamani consecutive.

Agita bautura inainte de a o servi. Dupa 3 saptamani in care ai consumat zilnic o portie mica din aceasta bautura, urmeaza o pauza de 7-8 zile in care nu vei mai consuma deloc bautura.

Sursa:Garbo

Comentarii (4)

23.02.2014, 06:46

Eu stiu de o infuzie de usturoi in lapte...oricum, e o problema cu mirosul...titi iei concediu si te muti in padure

23.02.2014, 19:05

dana )

27.02.2014, 23:51

daca ajuta la sanatate nu mai conteaza mirsu

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!