Istoria Pizzei

Postat de dantes in Cu de toate pe 7 Oct 2013, 10:27

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza
Istoria Pizzei

Pizza nu este o mancare strict italieneasca. Grecii antici au fost primii care au copt paini mari, rotunde si plate, peste care puneau diferite ingrediente: ulei de masline, verdeturi, condimente etc.
La inceput, in Italia a existat “focaccia”, o paine plata, coapta pe pietre fierbinti, ieftina, gustoasa si satioasa. Apoi, odata cu aducerea rosiilor din Peru, de catre conchistadorii spanioli, a inceput adevarata istorie a pizzei.

Prima pizzerie din lume s-a deschis la Neapole, iar pizzele erau coapte intr-un cuptor captusit cu lava adusa de pe Muntele Vezuviu.

Pizza, in forma pe care o cunoastem astazi, s-a nascut in 1889, datorita reginei Margherita, care, insotita de sotul sau, regele Umberto I, a facut o vizita la Neapole, unde a vazut taranii mancand niste paini mari, plate si rotunde. Regina a cerut sa guste si ea si i-a placut atat de mult, incat a inceput s-o manance ori de cate ori se afla in mijlocul poporului, lucru ce a produs consternare la Curte.

Regina Margherita i-a comandat maestrului bucatar, Rafaelle Esposito, care detinea o taverna numita Pietro II Pizzaiola, sa-i prepare o selectie de "pizzas".In cinstea reginei sale, Rafaelle a copt o pizza speciala, pe care a pus rosii, mozzarella si busuioc proaspat, reprezentand culorile steagului italian:rosu, alb si verde. Aceasta traditie culinara dainuie si in zilele noastre.

Preluare Mayra

Comentarii (9)

07.10.2013, 12:57

10.10.2013, 10:54

12.10.2013, 21:02

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia