legumele-izvor de sanatate 1

Postat de - Andreea - in Legume pe 1 Ian 2013, 15:50

legumele-izvor de sanatate 1

legumele sunt tare bune in bucatarie...foarte putine sunt mincarurile care sa nu contina legume.insa putin stiu ca ele sunt si extraordinare medicamente naturale ...

am gasit intr-o carte de bucate veche de vreo 30 de ani o lista cu legume si rolul lor :) si m-am gindit sa o impartasesc ptr ca poate ptr unii va fi folositor.

BUSUIOC : frunzele de busuioc se folosesc ptr a aroma salsele,supele,omletele,carnea,salata de rosii,pastaile,mazarea,docvleceii.este ingredientul de baza pentru ''PESTO ALLA GENOVESE''.ca medicament el favorizeaza digestia si diminueaza crampele la stomac.se prepara o infuzie cu 3 gr busuioc la 1 pahar cu apa.este de asemenea bun ptr respiratie.

SCORTISOARAscortisoara este folosita ptr a da aroma dovleacului salse ptr carne de porc si miel,orezul cu lapte,ciorba de peste sau pui,conopida,inghetata,biscuiti si fursecuri.ca medicament e buna ptr gingii si se recomanda sa se faca gargara mai multe ori pe  zi cu citeva picaturi de tintura ( 20 gr scortisoara cu 100 gr alcool 70 grade, lasata la macerat 8 zile) diluata intr-un pahar cu apa.

CUISOARE :cuisoare sub forma de praf sau intregi se folosesc la ciorbele de carne ,supa de orez si mazare,supa de peste,limba,umpluturi,salsa de ciuperci.ca medicament se sfatuieste a se prepara o bautura impotriva frisoanelor,durerilor de cap,probleme de digestie,punind intr-o ceasca cu vin rosu cald indulcit cu zahar sau miere,cuisoare (1 bucata),coaja de la portocala,un baton vanilie si putina nucsoara.

CHIMEN DULCE : semintele de chimen se folosesc la pastele cu sardine,peste,costita de porc,varza,chiftele,paine cu cuisoare,clatite de castane.conform unor retete vechi se utilizeaza ca aperitiv.ajuta la digestie facind infuzie obtinuta cu 1 gr de seminte chimen tocate intr-un pahar cu apa.ptr pleoape umflate ,ptr respiratie urit mirositoare se fac spalari respectiv  gargara  cu o infuzie din 2 gr seminte chimen tocate fin intr-un pahar cu apa.

DAFIN : se foloseste la ciorbe si supe de legume.ciorba de peste,fructe de mare,peste fiert,prajeli,ficat,morcovi,cartofi,salsa de rosii .ca medicament este bun la digestie preparind o infuzie de 1 gr foi dafin cu un pahar cu apa.se bea o ceasca.

MAGHIRAN :se foloseste la supele de legume,carne de miel si capra,umpluturi de carne,cirnati,pui umplut.ca medicament e bun la digestie,impotriva  durerilor abdominale,raceala,tuse.se prepara o infuzie cu 1 gr maghiran,intr-un pahar cu apa.pentru dureri de cap,reumatism se fac frectii cu o infuzie din 5 gr maghiran si un pahar cu apa.

MENTA :se foloseste la salate de legume,dovlecei in otet.e bun ptr a elibera caile respiratorii in caz de raceala,sinuzita si respiratie urit mirositoare,se face gargara cu  5 gr menta la un pahar cu apa.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!